Prázdninová zdravotní jógová cvičení 2018

31. 8. 2018

Předem chci poděkovat vedení městského úřadu za bezplatné zapůjčení haly a správci haly za ochotu nám otevírat.

Stejně tak jako v minulých letech jsme i letos vedli s Jitkou Mášovou o prázdninách zdravotní jógová cvičení. Cvičení byla zadarmo. Scházeli jsme se pravidelně každé úterý venku v přírodě na fotbalovém hřišti za halou a za nepříznivého počasí jsme cvičili ve sportovní hale vždy v úterý od 18 do 20 hod.

V našich cvičeních jde o jednoduché zdravotní cviky, prováděné jógovým způsobem. Cviky jsou vhodné pro všechny věkové kategorie, zvládnutelné prakticky všemi příchozími. Mnozí nevěřili, že vydrží cvičit plné dvě hodiny, přesvědčili se však, že cvičení zvládají zcela bez problémů, vyhovuje jim, a přicházeli pak opakovaně až do konce prázdnin.

Na cvičeních se naučili správně dýchat plným jógovým dechem a odzkoušeli si i další způsoby dýchání, například na očistu a odkyselení těla, intenzivní prodýchání mašinkou či dechové cviky Japonce Okyho. Dozvěděli se, jak ráno vstávat, aby se dobře vyprázdnili a překotným vyskočením z postele neohrožovali své kyčle, kolena i kotníky a mohli pak celý den bez problémů fungovat. Seznámili se se základními reflexními body na chodidlech, rukou i uších. Ověřili si povzbuzení organizmu při aplikaci jógového kafe a účinky bleskové relaxace. Dozvěděli se o možnostech aktivace vnitřních orgánů a hormonálního systému. Pochvalovali si zejména systematický nácvik správného dýchání. Mnohým se zase líbila závěrečná relaxace, při které se dokonale uvolnili.

Po prázdninách budeme od 11. září ve cvičeních pokračovat každé úterý od 18 do 20 hod. v DPS SENIOR na Komenského náměstí naproti prodejně KVĚT. Naše cvičení je v ŘÍČANECH asi nejlevnější, při pravidelné docházce zaplatíte za dvouhodinové cvičení 50 Kč.

Zdravím všechny, cvičte pravidelně a budete se cítit mnohem lépe. PEPEK

 

Bližší informace:

Jitka Mášová

tel. 736745968, 271071897

Josef Trojánek tel. 323602619

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena