Pražské Přebory minibasketbalistek dohrány

30. 4. 2013

Obě družstva absolvovala náročné soutěže Pražského přeboru a družstvo mladších minižákyň ještě kvalifikaci na MČR.

V obou pražských přeborech skončila družstva uprostřed tabulky, kdy oběma soutěžím vévodila družstva HB Basket a Basket Slovanka. Střed tabulky pak tvořila družstva USK Praha a BK Prosek. S těmito družstvy jsme schopni hrát vyrovnané zápasy a pravidelně je porážet, a to je pro náš mladý oddíl úspěchem. Ostatní pražská družstva (Aritma, Nusle, Sparta Praha a Slovanka B) holky pravidelně přehrávala velkým rozdílem.

Účast na Mistrovství republiky mladších minižákyň nám utekla o 9 bodů. Škoda, přesto celá kvalifikace byla velkou zkušeností a 6 zápasů s nejlepšími celky Středočeského kraje bylo určitě přínosem.

Tahounem obou družstev byla Kačka Šrámková. Ale i všechny ostatní prokázaly zlepšení a celkový herní projev je basketbalově pro danou věkovou kategorii velmi kvalitní. Plány na příští sezonu teprve uzrávají, ale určitě chceme navázat na tuto relativně úspěšnou sezonu a hrát s těmi nejlepšími. Proto jsme podali přihlášku do kvalifikace o celostátní žákovskou ligu mladších žákyň, která se odehraje během příštích dvou měsíců. Pokud se nám podaří kvalifikovat mezi nejlepší družstva ČR, tak holky čeká velmi náročná sezona.

Nejmladší holky ještě dohrávají celostátní soutěž „Šmoulinka Cup“. Kvalifikovaly se do finále mezi 10 nejúspěšnějších týmů, a tak se uvidí, jaké místo obsadí v konečném pořadí. Obhájit loňské první místo bude v silné konkurenci těžké.

 

Jana Machová

SK Slunéčko

 

Foto: Andy Křešťáková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena