Prezident Mountfieldu Říčany šéfuje celému českému ragby

3. 1. 2014

 

Poprvé v historii povede prezident říčanského klubu celé české ragby. Prezident Mountfieldu Říčany David Frydrych se stal též prezidentem České rugbyové unie.

„Dosud byli říčanští zástupci jen v pozicích viceprezidentů. Proto si vážím toho, že jsem první, kdo na tak prestižní post v celém českém ragby z Říčan dosáhl,“ uvedl pro Říčanský kurýr David Frydrych, který do funkce nastupuje po Brunovi Kudrnovi, když zvítězil v mimořádných volbách při valné hromadě unie.

„Vím, že jsem byl pro české ragby logickou volbou, ale pořád je to jistým způsobem odměna, zvlášť, když šlo o jednomyslné rozhodnutí. Vím však, že mě nyní čeká hodně práce,“ doplnil Frydrych a vysvětlil: „Musím do únorové valné hromady unie sestavit výkonný výbor, což znamená domluvit se se čtyřmi lidmi.“

Proto hned po začátku roku vyrazí Frydrych na diplomatickou misi. „Nezbude mi nic jiného, než některé přemlouvat. Ale věřím, že to udělají ve prospěch českého ragby, stejně jako jsem to udělal já. Čím silnější výkonný výbor bude, tím více a rychleji můžeme posunout celé české ragby dopředu,“ poznamenal Frydrych.

Společně s diplomatickým úsilím začne pracovat na nové sportovní koncepci, kterou hodlá svěřit do rukou nedávného trenéra Mountfieldu Říčany Antonína Brabce, který se zdejším klubem získal v letech 2011 a 2012 mistrovský titul.

„Chceme se zaměřit na mládež a na konci nové cesty by měly být olympijské hry 2020 v Tokiu. Pokud chceme v evropském a světovém ragby opravdu něco znamenat, musíme začít pracovat s dětmi. Nyní s těmi jedenáctiletými či třináctiletými. Naučit je trénovat až pětkrát týdně, ne jako nyní dvakrát či třikrát. To nestačí. Je třeba si však uvědomit, že ten efekt nepřijde hned. Vidím to právě v horizontu pěti–sedmi let,“ naznačil Frydrych a zcela jasně pojmenoval, co je největší bolestí českého ragby: „Nedostatek opravdu kvalitních a zkušených trenérů. Proto musíme výrazně zlepšit jejich vzdělávání, které je klíčové i pro další rozvoj ragby u nás. Bude třeba vyrazit do světa, minimálně do Evropy, abychom se i v této oblasti výrazně posunuli,“ uzavřel nový prezident České rugbyové unie David Frydrych z Říčan.

 

(vích)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena