Projekt Patriot

2. 7. 2013

Podívejte se, jak děti soutěžily v okresním kole Odznaku Vytrvalosti Olympijských Vítězů.

POSLEDNÍ SPORTOVNÍ KLÁNÍ –

OVOV – PROJEKT PATRIOT

 

Čtvrtek 16. května 2013 se stal velkým dnem pro město Říčany.

Toto malebné a útulné město, rozkládající se vedle okraje Prahy, se díky Základní škole Říčany, Bezručova 94, stalo na pár hodin městem okresním a zároveň městem sportovním.

Tento den se zde sešli účastníci okresního kola OVOV – „Odznaku Vytrvalosti Olympijských Vítězů“ a zároveň účastníci městského projektu říčanských škol „Patriot“, aby změřili síly v sedmi sportovních disciplínách: sprint 60 m, hod medicinbalem přes hlavu do dálky, trojskok, 2 minuty skákání přes švihadlo, 2 minuty sedů-lehů, 2 minuty kliků a 2 minuty driblování na vzdálenost.

Mezi účastníky ze základních škol z Brandýsa nad Labem, Kostomlat, Kostelce nad Černými lesy, Zelenče a I. ZŠ Říčany se naši žáci z Bezručovky umístili na velmi pěkném 2. místě a postoupili do krajského kola.

Atmosféra byla skvělá, nadšení soutěžících velké a výkony obdivuhodné.

Touto soutěží byl ukončen celý cyklus sportovních soutěží projektu Patriot. Cílem projektu bylo poskytnout dětem ze základních škol sportovní vyžití, navázat spolupráci škol, podpořit rozvoj vztahů mezi žáky a sounáležitost s naším městem.

Za všechny, kteří sportovní soutěže pro děti připravili, mohu konstatovat, že smysl celého projektu byl beze zbytku naplněn.

Velké dík patří všem učitelům z Bezručovky za přípravu a realizaci turnaje ve vybíjené, sálové kopané, přehazované, skákacího maratónu a OVOV.

 

Olivek Kucka a Marie Lejčková

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena