Proměňte s námi říčanská sídliště!

29. 3. 2019

Do revitalizace říčanských sídlišť chce radnice v příštích letech 2020 až 2022 investovat přes 18 milionů korun ze svého rozpočtu, případně využít dotační výzvy. Co konkrétně by se v lokalitách mělo změnit? To chce radnice probrat přímo s rezidenty. Organizuje proto sousedská grilování v lokalitách sídlišť a bytových domů.

Říčanská sídliště Olivovna, Kavčí skála, Komenského náměstí i okolí bytových domů v ulicích Domažlická, Bezručova a Haškova by v příštích letech chtěla radnice revitalizovat. Nové lavičky, zeleň, hřiště a sportoviště, stanoviště kontejnerů, ale i místa pro grilování či komunitní zahrádky. Měli by obyvatelé bytových domů o toto zájem? Řeč přijde samozřejmě i na zklidnění provozu a parkování pro rezidenty.  O tom, co chtějí v blízkosti svých domů lidé změnit, co chtějí vybudovat a jak by to mohlo vypadat, se chce vedení radnice bavit přímo na místě s rezidenty. 

„Naplánovali jsme tak trochu jiná veřejná projednání spojená s grilováním a programem pro celou rodinu“ říká garant projektu místostarosta David Michalička. Na těchto neformálních setkáních budou kromě vedení radnice přítomni architekti města z oddělení investic, kteří budou setkání moderovat. Dále se potkáte s městkou policií či technickou správou města. „Společně s vámi v první řadě pojmenujeme hlavní problémy v konkrétním území a budeme hledat nápady na jejich řešení. Pro inspiraci ukážeme úspěšné realizace z jiných měst“ říká jeden z architektů z oddělení investic Petr Frank a pokračuje „Na pár hodin budete moci převzít roli projektanta a společně pracovat na projektu daného území. Po setkání projektant vaše návrhy rozpracuje do konkrétních variant. Výsledné řešení pak budeme opět prezentovat a diskutovat.“ Skupinová diskuse takzvaně „Design Charrette“ (název původem z francouzštiny), je velmi intenzivní způsob navrhování různých alternativ projektů v komunitě.

Do plánování proměn okolí svého domova se tak může zapojit každý. Jste srdečně zváni, přijďte s námi grilovat s celou rodinou! Informace najdete na plakátech, webu města a facebooku.

 

Termíny a místa setkání vždy od 16 do 20 hod.

Út 14. 5. 2019 Haškova ul.

Čt 16. 5. 2019 Kavčí skála

Út 21. 5. 2019 Olivovna

Čt 23. 5. 2019 Komenského nám.  

Výsledné řešení budeme opět prezentovat a diskutovat o něm s vámi.

Kateřina Lauerová,

tisková zpráva města

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena