PROTESTNÍ POCHOD BERLÍN-ALEPPO

13. 1. 2017

Část pochodu vede z Prahy do Říčan a dále do Mnichovic, můžete se přidat ve dnech 15.1. - 18.1.2017

 

PROTESTNÍ POCHOD BERLÍN-ALEPPO
#CivilMarchForAleppo

Každý den v médiích sledujeme tragické dopady bombardování syrských měst a narůstající humanitární krizi v Aleppu. Lidé podepisují petice, sdílejí informace na sociálních sítích, přispívají do finančních sbírek různých organizací a pomáhají uprchlíkům ve svých zemích. Jak je ale patrné, dosavadní úsilí není dostačující.

Protestní pochod Berlín-Aleppo je snahou udělat jeden krok navíc. Nejenže stojíme při Aleppu, my do Aleppa půjdeme, půjdeme přímo do místa konfliktu. Jedná se o pokojný protestní pochod, jehož cílem je podpořit oběti této tragédie a požadovat mírové řešení konfliktu.

Pochod Berlín-Aleppo bude zahájen 26.prosince 2016 a symbolicky povede po tzv. balkánské trase, po které opačným směrem přicházejí lidé utíkající před válkou. Z Berlína, výchozího bodu, je to do Aleppa celkem 3500 km.

Protestní pochod Berlín-Aleppo nemá žádné politické či ideologické preference. Připojit se může kdokoliv, uvítáme každého přímého účastníka i podporu jiného druhu. Podrobné informace ohledně souvisejících praktických a bezpečnostních záležitostí budou brzy zveřejněny na našich webových stránkách a na sociálních sítích.

CO: protestní pochod Berlín-Aleppo
KDY: od 26.prosince 2016 - Berlín
JAK: trasa protestního pochodu sleduje tzv. balkánskou uprchlickou trasu. Kdokoliv se může připojit v kterémkoli místě na trase. Jednotlivá města a vesnice a další podrobnosti budou zveřejněny brzy!
KDO: kdokoliv má zájem se k nám připojit
CÍL AKCE: inspirovat mezinárodní společenství k tomu, abychom s použitím veškerých dostupných prostředků a podle svých osobních možností udělali vše, co je v našich silách, abychom zabránili vyvražďování civilního obyvatelstva v Aleppu a dalších syrských městech; soustředit pozornost mezinárodního společenství na dění v Sýrii a vytvořit tlak na ty, kteří mají na různých úrovních moc rozhodovat o záchraně životů dětí, žen a mužů v místech konfliktu; a v neposlední řadě, vyslat do Sýrie vzkaz, že nám na jejich životech a osudech záleží.

Připojte se k nám, třeba na malou část naší cesty, na jeden či dva dny. Připojte svůj hlas a informujte místní i mezinárodní komunitu. Každý krok je důležitý, chceme ukázat, že je mnoho lidí, kterým to není jedno, chceme podnítit zájem v ostatních. A nezapomeňte, nejde jen o účast na pochodu, je možné iniciovat pomoc i po návratu domů. Staňte se součástí hnutí solidarity!

PODPORA JINÁ NEŽ PŘÍMÁ ÚČAST: existuje mnoho možností, jak podpořit ty, kteří utíkají před válkou a bídou, přemýšlejte o nich, prosíme Vás. Sdílejte s námi své nápady a příběhy prostřednictvím #CivilMarchForAleppo

ORGANIZÁTOŘI AKCE: organizační tým Protestního pochodu Berlín-Aleppo tvoří lidé z celé Evropy. Anna z Polska, Thomas z Německa, Aleksandra z Polska, Stefan z Německa, Matt z Jižní Afriky, Anna z Finska, Joana z Portugalska, Jagoda z Polska, Leen z Belgie, Olga z Polska, Karol z Polska, Paulina z Polska, Robert z Polska, Maria z Mexika, Grazyna z Polska, Jan z Norska, Agata z Polska, Agnieszka z Polska, Karolina z Polska, Julia z Polska, Magda ze Sri Lanky, Joanna z polska, Magda z Polska, Anita z Polska, Maciej z Polska, Ilaria z Itálie, Nathalia z Brazílie, Kasia z Polska, Marysia z Polska, Ewa z Polska, Marta z Polska, Kasia z Belgie, Dorota z Polska a mnoho, mnoho dalších

Video o tom, co nás k organizaci protestního pochodu motivovalo:
https://www.youtube.com/watch?v=L2A3KidIhe8

Bližší informace k akci najdete na:
Facebookpage:https://web.facebook.com/CivilMarchForAleppo/
Facebookevent:https://web.facebook.com/events/979588475478509/
Officialwebsite:http://civilmarch.org/ https://www.facebook.com/CivilMarchForAleppo/photos/a.371377003198305.1073741829.365582477111091/371373729865299/?type=3&theater

 

 

 

21

Sun

1/15/2017

9

 

PRAGUE

Day21-9km

train transfer to Prague possible

22

Mon

1/16/2017

 

 

PRAGUE

Break

 

23

Tue

1/17/2017

 

 

Říčany

 

 

24

Wed

1/18/2017

22

Strančice, Mnichovice, Ondřejov

Chocerady

Day24-22km

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena