Ragbistiky trénují rokenrol s TŠ Twist

10. 3. 2014

K velice zajímavému a ojedinělému projektu došlo propojením ragbistek RC MOUNTFIELD ŘÍČANY a rokenrolového týmu Tequilas z TŠ TWIST ŘÍČANY.  

Josef Bláha, trenér ragbistek: „Tento nápad vznikl poté, co jsem shlédl první hodinu mé dcery v rokenrolu právě v TŠ TWIST. Zaujalo mě, jak se rokenrol tancuje stále ze špiček, což je prvek, který je pro ragby také velmi důležitý. Dále je to sport fyzicky velmi náročný a pro nás se to stalo i příjemným zpestřením dlouhé zimní přípravy.“

Jiří Boháček, trenér rokenrolu:  „Twist se nebrání žádné spolupráci, natož s těmi, jejichž činnosti si váží. Místní ženské ragby nás obohatilo o některé tréninkové metody. Nejstarší dívky Twistu se zájmem vyzkoušely, co dokáže „šišatý“ balon. Zajímavý byl vzájemný respektovaný a kamarádský přístup ke společným tréninkům jak rokenrolu, tak ragby.“

Co dodat? Snad jen, že je dobře, když se významné městské spolky, v našem případě mistrovské ragby a rokenrol navzájem obohacují, aniž by na sebe žárlily či se vyvyšovaly. Kdo sám dokáže velmi tvrdě trénovat, uzná s úctou nejen vynikající soupeře, ale i ocení i jiné špičkové obory.

Zimní příprava zvolna končí, ale dívky se chtějí navzájem podporovat i na soutěžích, zápasech. Ať už na jarním turnaji ženského ragby, nebo třeba 6. dubna na Jarní ceně TŠ Twist Říčany v hale Na Fialce.

Realizační týmy dívek ragby a rokenrolu

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena