Rekordy při lesním běhu

1. 11. 2013

Přestože naším (Běžecký klub Říčany) cílem při pořádání Lesního běhu Říčany XCR není honba za rekordy, tak při letošním, již 32. ročníku, se závodníkům podařilo překonat oba dva. Jak v kategorii žen, kde zvítězila Pavla Fričková (donedávna Havlová), v sezoně nejlepší česká žena na mistrovství světa v běhu do vrchu nahoru–dolů v Polsku (20.), tak i v mužích vítězný Robert Krupička, letos sedmý na mistrovství Evropy v běhu do vrchu v Bulharsku. Kvalitní závodníky „přivedl“ na start SALOMON TRAIL RUNNING CUP, jehož součástí se letos stal náš závod.

Cílem závodu, a hlavním smyslem našeho snažení především, je umožnit dětem zazávodit si se sobě rovnými a dospělým užít si závody v přírodním prostředí, v lesích v okolí Říčan. O tom, že se nám to daří, svědčí kladné ohlasy většiny účastníků závodu, a to jak úspěšných, tak i těch, kteří si přišli závody hlavně užít. Trať se většinou líbí, neboť je na ní vše, co by měl mít správný trailový závod. Dlouhé široké lesní cesty, kde se dá dobře předbíhat, úzké „singltracky“, ostrá i mírná stoupání a také seběhy.

Celková účast byla také velmi pěkná, celkem dohromady všemi tratěmi proběhlo 318 závodníků, z toho 163 dětí a 155 dospělých. A to i přesto, že jsme měli velkou konkurenci v pražském závodě Run Tour a dalších. O oblibě závodu také svědčí skutečnost, že přijela i Česká televize, která ještě tentýž den večer přinesla reportáž ve zpravodajství. Další reportáž bude také ve specializovaném běžeckém seriálu TEMPO.

Kompletní výsledky závodu jsou na www.ricany.cz/org/bezeckyklub, www.strc.cz, www.behej.com.

Akci letos podpořilo město Říčany přidělením grantu. A dále nám pomohli někteří podnikatelé. Poděkování závodníků míří do firem: cukrárna ČIKO, ELEKTRO Toman, PEKAŘSTVÍ Frydrych, Studio HARMONIE, BOTY BENET, ELEKTROCENTRUM, MONTI Kulí.k, PB Kuchař, AGENTURA ORG, SPORTCENTRUM Čiháček, Autodoprava Knapp, Květiny DOMINIKA, MATUM, EMCO.

 

M. Smrčka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena