Říčanské gymnastky uspěly i na posledních závodech v Praze

24. 9. 2013

 

Zavítáte-li někdy do gymnastické tělocvičny, spatříte tam spoustu drobných děvčátek, se kterými šijí všichni čerti. Jejich trenérky, většinou bývalé gymnastky, je s andělskou trpělivostí zasvěcují do tajů pohybu. Při závodech jim pomáhají radou, těší se z jejich vítězství, nebo utírají slzičky při neúspěchu. Na závěr školního roku se TJ Slovan Praha rozhodla, že umožní těmto andělům gymnastických hal zapojit se do bojů svých závodnic přímo. Pořádají soutěž, ve které závodí trenérky v jednom družstvu s malými gymnastkami. Tak mohou svým svěřenkyním ukázat, že zdaleka nezapomněly cvičit a svým výkonem přispívají k výsledku celého družstva. A malé čertice, které po celý rok nejen cvičí, ale i zlobí, již nebojují jen za sebe, ale i za svého anděla.

Letos v tomto závodě nechyběli ani čertice a andělé z Říčan, a za své výkony se rozhodně nemuseli stydět. Družstvo roč. nar. 2006–07 ve složení K. Jílková, V. Kotašková, B. Jechová a A. Bernardová (anděl B. Růžičková) obsadilo 12. místo. Hned za nimi na 13. místě skončilo družstvo roč. nar. 2006–2008 ve složení A. Vašutová, K. Urbanová, L. Gaždová a L. Procházková (anděl B. Bernardová). Celkem soutěžilo 21 družstev ze všech koutů republiky. Uprostřed tabulky se umístily všechny říčanské gymnastky i v jednotlivkyních, kterých v této kategorii bylo celkem 83. Z posledního závodu pro školní rok 2012/13 tedy vyplývá, že po roce trénování a „znovuzrození“ gymnastického oddílu v Říčanech máme výkonnostně velmi vyrovnané a šikovné gymnastky, které jsou do dalších let velkým příslibem, především pak ty nejmladší, které měly možnost začít s gymnastikou již ve 4–5 letech. Ráda bych poděkovala všem trenérkám, které se v našem klubu dětem věnují, za jejich úsilí, nadšení a přátelský přístup.

Poslední volná místa v minikurzu sportovní gymnastiky – přihlášky přijímáme na našich e-mailových adresách. Více na www.gymnastika-ricany.cz

Jitka Jechová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena