Říčanské ragby se profesionalizuje, pomohou atletická trenérka i fyzioterapeut

29. 5. 2013

Vedení ragbyového Mountfieldu Říčany hodlá posílit a zprofesionalizovat realizační tým, aby v nové sezoně, která odstartuje v září, navázalo na ty předchozí, v nichž tým získal dva tituly mistrů republiky za sebou.

Letos se to nepovedlo. O tom, proč klub po deseti letech nepostoupil mezi nejlepší čtyři celky KB extraligy a kam se bude ubírat jeho cesta dál, hovořil Martin Javůrek, sportovní ředitel Mountfieldu a zároveň jeden z trenérů extraligového týmu.

 

Mountfield Říčany po deseti letech nepostoupil do play-off. Proč?

Na tuto otázku se mi odpovídá opravdu špatně, protože je to pro nás velké zklamání. Dlouhou dobu se nám dařilo, ale je to sport a nic není nemožné. V této sezoně jsme měli spoustu zraněných hráčů a to se určitě odrazilo na našich výkonech a výsledcích.

 

Vybavíte si okamžik, zápas, kdy jste přišli o postup?

Myslím, že první utkání na jaře v Brně se nám nepovedlo a zároveň bonusové body nám na konci sezony chybí.

 

A nebo to bylo nefér přístupem Havířova, který nedorazil k utkání na Spartě a tak vás potopil?

Co se stalo v Havířově se může stát každému a myslím, že to není ten není důvod, proč náš tým nepostoupil do semifinále.

 

Doplatil Mountfield na zranění a nebo novou cestu s obměnou kádru, který by měl být příslibem do budoucna?

Jen bych se opakoval, zraněni hráčů určitě ovlivnilo sezonu. Omlazení kádru je to, co nás v této sezoně asi potěšilo nejvíce, protože mladé hráče skutečně potřebujeme a konečně je máme. Už teď mohu říct, že jejich výkonnost je velice dobrá a jsou opravdu příslibem pro dlouhou budoucnost našeho týmu.

 

Jak rychle takové zklamání přebolí? A jak ho budete léčit?

Zklamání je to určitě velké, protože na postup určitě bylo. Teď musíme rychle zapomenout a co nejrychleji se začít připravovat na další sezonu.

 

Kdy začínáte přípravu na novou sezonu?

Pro nás sezona nekončí, protože bude začínat sedmičkové ragby, kde se budeme snažit vylepšit si náladu v týmu a hned po jeho skončení se začneme připravovat na další sezonu.

 

A co uděláte proto, aby byla úspěšnější než tato?

Povedlo se nám sehnat atletickou trenérku, která se nám bude snažit pomoci s fyzickou přípravou a budeme pracovat na zlepšení jednotlivých prvků, které nám v této sezoně nefungovaly dle našich představ. Zároveň se budeme snažit postarat o zraněné hráče a jejich následnou rehabilitaci.

 

S čím jako sportovní ředitel a trenér nejvíce bojujete?

Jako sportovní ředitel určitě s nedostatkem trenérů a jako trenéra mě nejvíce trápí ta naše neustálá marodka. Máme už nabídku kvalitního fyzioterapeuta, tak doufám, že se dohodneme a odstraníme i tyto problémy.

 

Dají se očekávat v kádru nějaké zajímavé změny, přestupy, pohyby?

Co se týče změn v kádru bych zatím nechal otevřené. Nějaké změny pravděpodobně budou, ale zatím je ještě nechceme prozrazovat.

(vích)

Foto: Jiří Koliš

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena