Říčanští ragbisté v Itálii

30. 4. 2013

Říčanské ragby se v současné době v málokteré kategorii nepohybuje na špičce žebříčku, proto se naše ročníky 2001–2006 vydaly změřit své síly na mezinárodní půdu do italského Mogliana.

Italský národní tým je pravidelným účastníkem mistrovství světa a patří do evropské TOP 6. Tudíž je velmi inspirující zažít tuto jižanskou atmosféru, porovnat výkony i nasbírat mnoho nových zkušeností.

Nejdříve jsme po příjezdu načerpali trochu energie procházkou po přímořském Caorle, dali si dobrou kávu a zmrzlinku a hlavně uvítali sluníčko, které jsme v Čechách velmi postrádali.

Pak jsme zavítali do místa turnaje, prohlédli si hrací plochu a potrénovali. Druhý den se uskutečnil turnaj, do kterého se hráči vrhli s bojovností sobě vlastní a nechali na hřišti všechny síly, i potřebné srdíčko. V konkurenci 11 italských týmů Říčany určitě udělaly dobré jméno českému ragby. Naše kategorie U10 (ročník 2003–2004) vybojovala v silné konkurenci nádherné 3. místo, U12 se umístila pátá a U8 šestá. Můžeme být na kluky a jednu dívku patřičně hrdí.

Je třeba poděkovat nejen hráčům, trenérům a realizačnímu týmu, ale i celým jejich rodinám, které jim umožňují tyto zkušenosti sbírat a financovat, a jsou ochotni, třeba i takovou dálku, přijet fandit a být domácí oporou.

 

Za trenéry  Ragby zdar    

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena