Říčanští senioři vyrazili na výlet do studií České televize

28. 3. 2013

V neděli 24.února vyrazila skupina říčanských seniorů na natáčení do České televize.

Říčany patří k městům, které mají k televizní tvorbě velmi blízko. V gymnáziu se točily díly seriálu Vyprávěj, náměstí se několikrát dostalo na obrazovky ČT v pořadu Trapasy. Návštěva studií ČT však určitě byla pro obyvatele DPS Senior nevšední událostí.

Říčanská skupinka u hlavní vrátnice České televize.

Moderátor Zázraků přírody Maroš Kramár zasvěceně popisuje své pocity z natáčení a pokusů. V tomto díle byl přinucen postavit se na skokanský můstek.

Studio Zázraků přírody vypadá velkolepě, je to skládací demontovatelný systém . Vlastně bývá postaveno jednou za tři měsíce, a to na pouhé čtyři dny. Jeden den zkouška a druhý den se točí naostro.

V průběhu televizního výletu se říčanští senioři také podívali do studia, kde se připravuje známý pořad České televize Pošta pro tebe. Pořad se vysílá každý týden a jeho příprava je velmi citlivá.

Režisér pořadu Zázraky přírody Adam Rezek patří k nejklidnějším televizním autorům.  Autoritu si získává úsměvem a pohodovým přístupem.

Kromě říčanských seniorů dorazil v únoru do České televize také e-mail.  Zastupitel Ladislav Musil se v něm ptal, kolik dní strávím v ČT při natáčení Zázraků přírody. Odpovědět bych chtěl L. Musilovi veřejně. Je to zhruba sedm až devět pracovních dní za tři měsíce. Zpravidla jde o soboty nebo neděle. Pokud vyjde natáčení na všední den, což se taky stane, beru si dovolenou.

Vladimír Kořen

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena