Říčany navštívila starostka z Borkenu

30. 6. 2017

V pátek 9. června zavítala do Říčan delegace z německého partnerského města Borken v čele se novou starostkou města paní Mechtild Schulze Hessing.

Paní starostka a její kolegové měli zájem o bližší poznání našeho města, neb v září je naplánováno podepsání oficiální smlouvy o partnerství našich měst. Tato smlouva nám umožní zahájit intenzivnější spolupráci mezi našimi městy.

Delegaci na radnici přivítala paní místostarostka Hana Špačková s radními Vladimírem Polánským a Davidem Michaličkou. Partnerská města reprezentovala předsedkyně Komise pro partnerská města Petra Šmolíková a členka Komise Erika Straškrabová. Na setkaní nechyběla ani paní ředitelka Iveta Sinkulová ze ZUŠ, která již s borkenskou ZUŠ intenzivně spolupracuje.

Paní starostka s kolegy se zájmem sledovali prezentaci projektů a aktivit radnice včetně aktivit Komise pro partnerská města. Prezentace byla následována živou diskusí účastníků o problémech a výzvách v jednotlivých městech. Mezi priority naší spolupráce budou patřit projekty mezi základními školami a další navázání kontaktů mezi našimi spolky a kluby.

Borkenští projevili také zájem s námi rozvíjet náš nový twinningový projekt „Výměny zkušeností mezi úředníky a jednotlivými odbory v rámci partnerských měst”.

Z radnice jsme společně zamířili na krátkou prohlídku Říčan následovanou obědem Na Jureču a jízdou vlakem do Prahy. Zbytek odpoledne strávila delegace v doprovodu pana Polánského prohlídkou Prahy a pozdním večerním letem zpět do Dusseldorfu.

Návštěva proběhla v pozitivním duchu a byla dalším úspěšným kamínkem na cestě k uzavření oficiálního partnerství s městem Borken, které nám umožní intenzivnější spolupráci mezi našimi městy.

Petra Šmolíková

Předsedkyně Komise pro partnerská města

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena