Rugby Club Mountfield Říčany

1. 2. 2019

Slavnostní večer říčanského ragby ozářily ragbyové hvězdy

V hotelu Esplanade bilancoval náš klub společně se svými partnery a podporovateli uplynulý rok a potvrdil cestu, jakou se chce dále rozvíjet. Večerem provázel novinář, moderátor a ragbyový fanoušek Jindřich Šídlo, společně s manažerem klubu Markem Fořtem. Marek v úvodní řeči poděkoval partnerům, trenérům, funkcionářům, rodičům, městu Říčany i Středočeskému kraji, bez jejichž podpory a obětavosti by fungování klubu, který má v současné době přes 300 dětí, nebylo možné. A právě mládež a rozšiřování nabídky kvalitního rozvoje nejen ragbyového, ale i osobnostního, zůstává říčanskou prioritou i do budoucna. Klubová ragbyová akademie - SCM, individuální přístup k mladým, který je umožněn na české poměry nevídaným počtem 50 klubových trenérů, ale i mezinárodní programy jsou součástí portfolia rozvojového plánu. Dalšími hosty programu, který bedlivě sledoval i starosta města Říčany, pan Vladimír Kořen a další významní hosté, byly ragbyové hvězdy minulosti. Jednu z nich jsme přivítali s velkou pýchou.  Miroslav Němeček, odchovanec Mountfield RC Říčany, dosáhl výrazných úspěchů na klubové úrovni, stal se dvojnásobným Ragbistou ČR a mnohonásobným reprezentantem naší vlasti.  Zlatým hřebem večera byl vstup Ruperta Moona, čtyřiadvacetinásobného reprezentanta Walesu a kapitána Llanelli RFC v památném roce 1992, kdy klub vyhrál ligu, pohár a senzačně porazil tehdejší mistry světa Australany.

ROZVOJ TRENÉRŮ

Mezinárodní workshop

V rámci mezinárodního kempu předávali zahraniční trenéři zkušenosti našim trenérům při klubovém praktickém workshopu. K třiceti šesti říčanským trenérům se přidalo devět z Petrovic a pět z Babic.

CENTRUM MLÁDEŽE

Zimní tréninkový kemp

Akademie – SCM Říčany uspořádala mezinárodní tréninkový kemp pro 200 kluků a holek pod vedením zahraničních trenérů z Jižní Afriky, Walesu a Zimbabwe.  Kemp byl rozdělen do čtyř bloků během dvou dnů. První blok byl v sobotu dopoledne a trénovali děti do 8 a 10 let. V druhém bloku odpoledne trénovali děti do 12 let.  Třetí blok v neděli byl pro děti do 14 let a čtvrtý blok v neděli odpoledne byl vyhrazen mládeži do 16 a 18 let. Každý blok byl rozdělen na tři části. V první dovednosti, ve druhé individuální a kolektivní obrana a ve třetí části hry. Kempu se zúčastnili také holky a kluci z Babic, Petrovic a několik zástupců bylo z Pragy a Slavie. Všichni si to užili a načerpali novou inspiraci do jarní sezóny

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena