Rugby Club Mountfield Říčany

29. 3. 2019

Úspěšné herní soustředění v Chorvatsku; Mladší žáci se chystají do Whitstable; Populární festival ragbyové mládeže PYRF opět v Říčanech;

muži

Úspěšné herní soustředění v Chorvatsku

Muži a junioři Mountfieldu absolvovali přípravný kemp v chorvatském Splitu a okolí a svému městu rozhodně neudělali ostudu.

Ubytování na pokraji přímořského městečka Omiš umožnilo ranní výběhy po pláži až ke starobylému centru města, kde pod středověkou skalní pevností ústí kaňonem do moře horská říčka Cetina. Tréninky zaměřené jak na kondiční, tak herní prvky, probíhaly ve větrném počasí na stadionu ve Splitu.

Na závěr soustředění se naši ragbisté v městě Sinj utkali v přípravných utkáních s chorvatskými kluby. Junioři pod vedením trenérů Tomáše Kohouta a Pavla Frinty změřili své síly s vrstevníky z RK Nada Split. Mladí říčanští, jejichž příprava je vzhledem k rozlosování domácí ligové sezóny v ranější fázi než příprava mužů, nepustili své soupeře během celého zápasu téměř do hry a přestože utkání trvalo jen 2x25 minut, nasázeli úctyhodných devět pětek. Skvěle se prezentoval i kopáč Jan Frinta, který ve zrádném větru minul pouhý jeden kop. Výsledek 61-0 po poločase 33-0.

Muži vedení Miroslavem Němečkem a Antonínem Brabcem odehráli miniturnaj s RK Nada Split a RK Sinj. Utkání s Nadou přineslo vyrovnaný první poločas, obě mužstva jedenkrát položila a protože se nedařilo kopáčům, skončil dvacetiminutový poločas 5-5. V druhé půli již říčanští dominovali a přidali dalších dvanáct bodů, když sami neinkasovali. Vítězství 17-5 podtrhl svou dominancí více než 900 kg těžký roj Mountfieldu. Druhé utkání proti RK Sinj bylo nečekaně podstatně těžší, domácí hráči se prezentovali velice dobrým a kompaktním výkonem, v prvním poločase náš tým přehrávali a vedli 12-7. V druhém poločase ale narozdíl od říčanských nebodovali a o výsledku utkání 14-12 ve prospěch Mountfieldu rozhodl jeden úspěšný prokop Jana Kučery. V posledním zápase Sinj přehrál Split a zajistil si druhé místo v tabulce miniturnaje. Tým mužů hrál ve velmi mladé sestavě, hráči jako Jakub Homer, Kryštof Kobián či Lukáš Chytil, mají celou svou ragbyovou kariéru teprve před sebou. Je velmi potěšujícím faktem, že Sportovní centrum mládeže RC Mountfield Říčany, dokáže produkovat talentované a odolné sportovce, kteří se i přes nízký věk dokáží prosadit v prvním týmu mužů.

 

DĚTI

Mladší žáci se chystají do Whitstable

Partnerským městem Říčan je anglický Whitstable, přístavní město v hrabství Kent. Na anglické poměry je se svými 32 tisíci občany poměrně malé, ale má velmi bohatou historii a žijící tradice, jako je třeba každoroční festival ústřic. A protože Anglie je země zaslíbená ragby, vydají se žáci RC Mountfield Říčany o velikonočním víkendu právě do Whitstable, aby zde předvedli, že ragby se dělá dobře i u nás v Říčanech.

 

UDÁLOSTI

Populární festival ragbyové mládeže PYRF opět v Říčanech

Za podpory města Říčany se na stadionu Josefa Kohouta uskuteční turnaj starších žáků v rámci Mezinárodního ragbyového festivalu mládeže PYRF (Prague Youth Rugby Festival). Festival se za několik let své existence stal jednou z největších ragbyových událostí pro děti a mládež ve střední Evropě. Turnaje rozdělené dle věkových kategorií hostí pražské kluby a od založení festivalu také Říčany. I letos k nám tak zavítají týmy nejen z nejvyšší české celostátní soutěže starších žáků, ale i zahraniční týmy z Německa, Litvy, či Chorvatska. Přijďte říčanské naděje povzbudit v sobotu 6. dubna.

 

DOTACE

Středočeský kraj podpoří Sportovní centrum mládeže říčanského ragby

Zastupitelstvo Středočeského kraje na svém únorovém zasedání schválilo poskytnutí individuální účelové neinvestiční dotace na provoz a činnost SCM - Ragbyové sportovní centra mládeže Říčany pro rok 2019. Děkujeme Středočeskému kraji za podporu.

POZVÁNKA NA RAGBY - STADION JOSEFA KOHOUTA

 

13. 4. RC Mountfield Říčany - RC Slavia Praha

 

  1. 5. RC Mountfield Říčany - JIMI RC Vyškov

Rozvoj ragby dětí a mládeže je podporován dotacemi města Říčany

www.facebook.com/ragbydetiamladezercricany

Sportovní centrum mládeže finančně podporuje Středočeský kraj

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena