Rugby Club Mountfield Říčany

3. 5. 2019

Tři vítězství v řadě posouvají Mountfield na 3. místo tabulky; Ženy RC Mountfield Říčany vstoupily do sezóny skvěle; Turnaj mládeže PYRF se odehrál 6. dubna v Říčanech; Ragbyové ratolesti uklízely město

Muži

Tři vítězství v řadě posouvají Mountfield na 3. místo tabulky

Po porážce doma s Pragou v úvodním kole 1.ragbyové ligy mužů se výkony Mountfieldu zvedají. Říčanští nejprve vyhráli na hřišti brněnského Dragonu 29:21 a posléze přejeli doma pražskou Slavii 49:7, když nasázeli sešívaným sedm pětek. Na své si tak přišli i diváci, kteří dorazili i ve velmi chladném počasí soboty 13. dubna na stadion Josefa Kohouta svůj tým podpořit. Na Velký pátek připravil Mountfield předčasnou pomlázku obhájci titulu smíchovské Tatře 25:21.

 

ŽENY

Ženy RC Mountfield Říčany vstoupily do sezóny skvěle

Že se v Říčanech hraje léta výtečné ragby, ví kde kdo. Ne každý ale ví, že náš klub má také vynikající ženstvo. Ženy v modrých dresech hrají nejvyšší českou soutěž Elite v olympijských sedmičkách a v dubnu se zúčastnily dvou turnajů. V tom prvním obsadily páté místo z osmi, v druhém konaném v Brně se dostaly až do finále, kde podlehly jednomu ze dvou zahraničních týmů soutěže, RU Donau Wien.

 

MLÁDEŽ

Turnaj mládeže PYRF se odehrál 6. dubna v Říčanech

Již tradiční turnaj pořádaný pěti ragbyovými kluby České republiky, Říčany nevyjímaje, opět přilákal celou řadu zahraničních i domácích účastníků. Ragby se hrálo od kategorie dětí do 6 let až po 14leté kluky a holky. A právě nejstarší kategorii čtrnáctiletých pořádal na stadionu Josefa Kohouta ragbyový klub Mountfield Říčany.

Na říčanském pažitu se utkalo na tři sta dětí ze čtrnácti týmů, zpoza hranic přijeli dva litevské kluby, jeden chorvatský a tři německé. Turnaj, který byl i díky podpoře Města Říčany perfektně zorganizován, tak umožnil českým týmům poměřit své síly se zahraniční konkurencí. A mladí ragbisté z českých luhů a hájů se představili v nejlepším světle, když obsadili první čtyři příčky celkového hodnocení. Ve finále prohrál domácí tým Říčan s Tatrou Smíchov po tuhém boji 0:10, třetí místo brala po výhře nad Spartou vysočanská Praga.

Celkem turnaj PYRF představil umění více než tisíce šesti set kluků a holek i ze dvaceti zahraničních klubů. Říčany se tak mohou společně s pražskými kluby Pragou, Petrovicemi, Slavií a Tatrou, pochlubit pořadatelstvím jednoho z největších ragbyových turnajů ve Střední Evropě.

 

DĚTI

Ragbyové ratolesti uklízely město

Ragbyový klub RC Mountfield Říčany je hrdým obyvatelem a reprezentantem svého města. A protože chceme sportovat v čistém a kulturním prostředí, rozhodli jsme se zapojit do jarního úklidu města. Do akce se daly všechny kategorie od nejmenších po dospělé. Uklízeli jsme nejen areál klubu, ale i okolí potoka, Lázeňskou louku a další plochy přiléhající k našemu stadionu.

 

POZVÁNKA NA RAGBY - STADION JOSEFA KOHOUTA

1. května od 13:00 hodin

RC Mountfield Říčany vs. JIMI RC Vyškov, muži 1. liga

 

11. května od 15:00 hodin

RC Mountfield Říčany vs. RC Zlín, muži 1. liga

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena