Rugby Club Mountfield Říčany

31. 5. 2019

Ragbisté vstupují do nadstavbové části 1. ligy; Ženský tým Říčan štikou nejvyšší soutěže; Mladíci z říčanského Sportovního centra mládeže ve výběru Dukly; Modré záplavy; POZVÁNKA NA RAGBY - STADION JOSEFA KOHOUTA

Muži

Ragbisté vstupují do nadstavbové části 1. ligy

Ragbisté Říčan zakončili základní části 1. ligy jasnou domácí výhrou 63:17 nad nejstarším ragbyovým klubem Moravy Zlínem a do nadstavbové části soutěže vstupují z třetího místa, když za sebou zanechali jak mistrovskou Tatru, tak loňské finalisty z Vyškova.

Skvěle se do týmu uvedl Jihoafričan Tristan Horak, jehož přestup se finalizoval na konci dubna. V prvním utkání po přesunu z afrického kontinentu se osmnáctiletá útoková spojka představila na stadionu Josefa Kohouta proti Vyškovu (29:17) a talentovaný útočník jednu pětku sám položil a druhou připravil po nádherném slalomu pro spoluhráče Alberta Suchopára. Další pětku přidal Tristan v již zmíněném utkání se Zlínem.

 

ŽENY

Ženský tým Říčan štikou nejvyšší soutěže

Petrovice, Tatra Smíchov, Sparta. Podíváte-li se na výsledky turnajů nejvyšší ženské soutěže v olympijském sedmičkovém ragby v posledních zhruba pěti letech, můžete si být celkem jisti, že vítězem byl někdo z uvedené trojice. Tyto stojaté vody ale letos, možná i k překvapení soupeřek, rozvířily hráčky Říčan. A to je česká elitní soutěž od letošního roku posílena o mistryně Rakouska z RU Donau Wien a mistryně Maďarska z Medvék RK. V této konkurenci děvčata Říčan získala ve čtyřech proběhlých turnajích první, druhé, třetí a páté místo a zařadila se mezi největší favoritky na mistrovský titul.

 

CENTRUM MLÁDEŽE

Mladíci z říčanského Sportovního centra mládeže ve výběru Dukly

V rámci vrcholového sportovního centra České rugbyové unie pod hlavičkou Dukly Praha se pět hráčů z říčanského SCM představilo na špičkově obsazeném turnaji „Centrale sevens“ v sedmičkovém olympijském ragby ve Francii. Již sama nominace pěti hráčů do dvanáctičlenného mužstva je pro naše SCM úspěchem a nadto si naši ragbisté nevedli vůbec špatně. Dukla skončila na turnaji na výborném sedmém místě.

Že se ragby v říčanském SCM dělá dobře, se mohli diváci přesvědčit i v ligovém utkání mužů se Zlínem. Neuvěřitelných patnáct hráčů ze soupisky Mountfieldu mělo v kolonce věku 21 a méně let.

 

DĚTI

Modré záplavy

Týmy Říčan pravidelně (v dobrém slova smyslu) zaplavují turnaje dětí po celé České republice. Nejinak tomu bylo například o víkendu 11. a 12. května. Děti do šesti let na Spartě a čtyři týmy. Do osmi let tři týmy a taktéž v kategorii do deseti let tři týmy. Středočeské Sedlčany, turnaj do dvanácti let a opět tři týmy v modrých dresech z našeho města!

 

POZVÁNKA NA RAGBY - STADION JOSEFA KOHOUTA

8. června 2019 RC Mountfield Říčany vs. RC Sparta Praha

 

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena