Rugby Club Mountfield Říčany

30. 8. 2019

Muži

m mužů se chystá na podzimní část nejvyšší soutěže

Pod vedením trenéra Miroslava Němečka se připravuje kádr Říčan na podzimní část nejvyšší ragbyové soutěže. Kádr mužstva je konsolidovaný a nedoznal během letní pauzy příchodů či odchodů. Velmi důležité bude již první utkání “podzimu” v sobotu 31. srpna proti Dragonu Brno, které se odehraje v Říčanech od tří hodin odpoledne. Po jarní části totiž patří Říčanským páté místo v tabulce a potřebují tak alespoň o jeden stupínek své umístění vylepšit, chtějí-li postoupit do semifinále 1. ligy. Zveme proto všechny fanoušky, aby přišli povzbudit naše říčanské ragbisty v boji o ligové body.

 

MLÁDEŽ

Hvězdy světového ragby trénovaly děti v Říčanech

Příměstské ragbyové kempy na stadionu Josefa Kohouta přilákaly 135 dětí ze 12 klubů Čech. Na mladé ragbisty a ragbistky čekali opravdu věhlasní trenéři. Trojnásobný účastník Mistrovství světa v dresu Tongy Soane Tonga’Uiha, exreprezentant Jihoafrické republiky Thinus Delport, bývalý hráč profesionálního týmu Sharks v nejlepší klubové soutěži světa Super Rugby Maso Bowles a dalších šest trenérů z ragbyových velmocí, Anglie, Irska, Walesu a Jižní Afriky, doplněných o trenéry a hráče RC Mountfield Říčany a Sportovního centra mládeže RC Říčany. Obrovitý, téměř dvoumetrový a stotřicetikilový pilíř Tongy, Soane Tonga’Uiha, si trénování s caparty užíval: „Moc jsem si trénování v Říčanech užil, máte zde krásné ragbyové prostředí a děti byly i přes ragbyovou bariéru vnímavé, učenlivé a jsou nesporně talentované. Rovněž spolupráce s říčanskými trenéry byla na vysoké úrovni. Rád se do Říčan někdy v budoucnu vrátím.”

Generální manažer RC Mountfield Říčany Marek Fořt, si kempy také pochvaloval. „Zorganizovali jsme dva týdny plné tréninků, zaměřených zejména na rozvoj individuálních dovedností dětí, a to pod vedením špičkových trenérů. Kempy děláme záměrně otevřené a jsem rád, že k nám našly cestu i děti z dalších jedenácti klubů české ragbyové mapy, třeba z pražských Petrovic či Slavie, ale také z šumavského Nýrska či Rakovníka. V rámci kempů jsme také uspořádali dvě školení pro trenéry, taktéž otevřená pro celou ragbyovou komunitu.”

 

DĚTI

Letní ragbyový tábor V Lubenci se povedl

Již 16. ročník letního klubového tábora pro ragbisty a ragbistky od 4 do 18 let se uskutečnil v Lubenci na Rakovnicku. Děti si na táboře užily vše, co ke správným prázdninám patří. Koupání, bojovky, táborové hry, výlety, táborák a pochopitelně i ragby. Že má akce i díky tradici a zkušenostem punc kvality, dosvědčuje i hojná účast. Na 159 dětí dohlíželo 33 trenérů a 55 rodičů.

 

UDÁLOSTI

75 let ragby v Říčanech

V sobotu 21. září oslaví říčanské ragby krásných 75 let své existence. Program oslav bude velmi pestrý. Návštěvníci uvidí v zápasové akci národní týmy ČR do 16 a 18 let, mladé říčanské ragbisty a ragbistky, velkoplošný přenos utkání Mistrovství světa v ragby mezi ragbisty Nového Zélandu a Jižní Afriky, vystoupení jazzové kapely, či spoustu zajímavých hostů z prostředí nejen říčanského ragby. Těšíme se, že se na stadionu Josefa Kohouta uvidíme nejen s bývalými a současnými ragbisty a ragbistkami, trenéry a funkcionáři klubu, ale i s našimi fanoušky a spoluobčany z našeho města a okolí. Tak přijďte oslavit s námi náš velký den!

Detailní program oslav naleznete na klubovém webu a facebooku.

 

POZVÁNKA NA RAGBY - STADION JOSEFA KOHOUTA

31. 8. 2019 od 15:00

RC Mountfield Říčany - RC Dragon Brno

14. 9. 2019 od 14:00

RC Mountfield Říčany - JIMI RC Vyškov

5. 10. 2019 od 14:00

RC Mountfield Říčany - RC Praga Praha

 

 

Rozvoj ragby dětí a mládeže je podporován dotacemi města Říčany

www.facebook.com/ragbydetiamladezercricany

Sportovní centrum mládeže finančně podporuje Středočeský kraj

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena