Rugby Říčany

27. 5. 2018

www.rugbyricany.cz, www.twitter.com/rugbyricany, www.facebook.com/rcricany

Muži

Základní část extraligy v polovině

Silná trojice týmů z Prahy byla nad naše síly. V prvním těžkém utkání jsme prohráli se Spartou 44:10. Následovalo domácí utkání s Pragou, kde jsme měli slibný nástup, ale v průběhu utkání jsme dopláceli na špatnou disciplínu. Dostali jsme dvě žluté a jednu červenou kartu. Bylo by nefér vše svádět na rozhodčího. Porážka 12:19 mrzí ještě nyní. Další utkání jsme hráli po dvou dnech venku s Tatrou Smíchov, které měla volný víkend. Zbytečné chyby, únava, absence některých hráčů a kvalita na straně soupeře, to vše stálo za třetí prohrou 44:19. Věříme, že se nám v dalších utkáních bude opět dařit a dobře se připravíme na další část extraligové sezony.

ŽENY

Ženy drží třetí příčku

Po čtyřech turnajích Elitní ženské série v ragby 7s drží naše ženy třetí příčku v celkové tabulce. V posledním turnaji v sobotu 12. 5., hraném v pražském Edenu, porazila děvčata nejdříve Přelouč 31:0, pak přišla prohra s Tatrou Smíchov 5:45, s Petrovicemi 5:33 a nakonec výhra nad Spartou 26:20 v utkání o třetí místo.

CENTRUM MLÁDEŽE

Členové SCM v reprezentacích

Julie Doležilová úspěšně reprezentovala na turnaji 7s dívek v Polsku. Martin Cimprich byl v základní sestavě všech utkáních mužské reprezentace.  

MLÁDEŽ

Soutěže mládeže jdou do finále

Týmy kadetů, juniorů a starších žáků míří úspěšně k finálovým utkáním domácích soutěží letošní sezony 2017/2018. Starší žáci si odskočili na čtvrteční turnaj 10. 5. v Paříži na Racingu 92, kde získali v silné konkurenci 7. místo. Stejně jako děti do 12 let prohráli jediné utkání ve skupině proti druholigovému Massy, které nakonec celý turnaj vyhrálo.

DĚTI

Znovu ve Francii

Děti změřily síly s francouzskými týmy na turnaji v Paříži, organizovaném prvoligovým klubem Racing 92. Prohra ve skupině s druholigovým Massy nás odsunula k boji o 7. místo, o které jsme připravili další prvoligový tým Brive. Z dalších francouzských profesionálních týmů hrály Oyonnax, Lyon a pozdější vítěz turnaje Clermont. Domácí Racing 92 měl na turnaji tři týmy.

UDÁLOSTI

Chceme vytvořit tradici a postupně Vám představit významné hráče a členy klubu při domácích utkáních extraligového týmu. Dnes si chceme připomenout několik hráčů z naší nedávné klubové historie.

Psal se rok 1973 a Česká rugbyová unie poprvé vyhlašovala nejlepšího hráče roku. Prvním v této anketě ragbyových odborníků byl Jiří Skall z pražské Sparty. Postupně se střídali hráči dalších domácích klubů, Pragy, Vyškova, Tatry a Dragonu Brno. Naším prvním Ragbistou roku byl vazač Pavel Bureš v roce 1992. V následujícím roce 1993 získal toto ocenění náš zadák Petr Michovský. V novém tisíciletí v roce 2002 uspěl odchovanec klubu, útoková spojka Martin Kafka, který byl v té době na zahraničním angažmá ve španělském klubu La Moraleja Alcobendas. Dalším Ragbistou roku se stal v roce 2006 rváček Karel Kučera. Zatím posledním naším odchovancem, který získal toto ocenění, je Miroslav Němeček v dresu prvoligového francouzského klubu US Oyonnax v roce 2013. Navíc dokázal titul Ragbista roku v roce 2014 obhájit. Díky za skvělou reprezentaci našeho klubu, jsme na vás hrdi.

POZVÁNKA NA RAGBY

STADION JOSEFA KOHOUTA

Sobota 2. 6. - 15:00, Extraliga – RC Mountfield Říčany vs JIMI RC Vyškov

Sobota 2. 6. - 17:00, Pohár – RC Mountfield Říčany U23 vs JIMI RC Vyškov B

Sobota 9. 6. - 10:00, Veteráni – Turnaj Staropražská šunka

Neděle 10. 6. - 9:00, Děti – Dětský den na hřišti ragby

Neděle 17. 6. - 15:00, Extraliga – RC Mountfield Říčany vs Slavia Praha

Neděle 17. 6. - 17:00, Pohár – RC Mountfield Říčany U23 vs Slavia Praha B

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena