Šachisté postoupili na MČR družstev do 12 let

3. 6. 2013

13 let v řadě postupuje družstvo mladších žáků mezi nejlepších 22 družstev v ČR! Letošní KP se hrál opět v Říčanech a byl překonán rekord v účasti z roku 2011 (19 družstev).

Turnaj byl nejen početně obsazen, ale i velmi dramatický. O krajský titul a dvě postupová místa na MČR svádělo tuhé boje hned několik družstev. Většina měla ve svých řadách povoleného jednoho hosta. Družstvo KŠ Říčany 1925 však bylo výjimkou a žádný host za nás nenastoupil. Nejsilnějšího hosta mělo družstvo Vlašimi, které nakonec i zvítězilo. Druhé místo nakonec získalo naše A družstvo před Ml. Boleslaví, Řevnicemi a Buštěhradem.
Šestičlenná družstva byla složená z dětí nar. 2001 a mladších s povinnou dívkou a ml. žákem (nar. 2004 a ml.) v sestavě. Hrálo se tempem 2x20 min. s 10vt. bonifikací za tah, celkem na 7 kol.

Kromě vysoké účasti je potěšitelné také to, že soutěžící družstva pocházela z celkem 15 oddílů, když domácí KŠ Říčany 1925 sestavilo dokonce 5 družstev. Na startu se objevila poprvé družstva Figurka Říčany, DDM Symphonie Poděbrady a KŠ Milovice.

Konečné pořadí:
1. Spartak Vlašim                    19 bodů
2. KŠ Říčany 1925 A                         16 bodů
3. TJ AŠ Mladá Boleslav           15 bodů
9. ŠO Figurka při ZŠ Sofie       12 bodů

KŠ Říčany s medailemi  (FOTO J. Paukert)

A družstvo nastoupilo v sestavě: Pastrnek, Otruba, Žák, Kurek, Otrubová, Mačok. Za zmínku stojí i výsledek  Šimona Jirouška, který v B družstvu získal 100 %, tzn. 7 bodů.

 

 

Zlato a stříbra z KP do 8 let

 

V neděli 28. 4. 2013 se v Benešově hrál Krajský přebor do 8 let. Účast na tuto věkovou kategorii byla vysoká. Na startovní listině bylo 43 dětí. Největší favorité Ondřej Skýpala (Od.Voda) a Jakub Vojta (Vlašim) nezklamali a ostatním startujícím dohromady věnovali pouhý půl bod. Podobně zdatně si ovšem počínala i nejlepší dívka, naše Kateřina Pastrnková, která ztratila body výhradně jen s dvojicí nejlepších chlapců a stala se tak krajskou přebornicí.

Nebyla to jediná medaile. Bronzovou medaili vybojovala v kategorii děvčat Monika Strnadová a v soutěži chlapců Šimon Jiroušek. Další v pořadí byl 10. Mirek Danda, 12. Ivan Valko, 15. Pavel Vitvar a 30. Matyáš Kulhan.

KP do 8 let  (FOTO Jiroušková)

 

Pokud máte zájem své děti přivést k šachové hře, kontakty naleznete na stránkách KŠ Říčany 1925: www.sachyricany.cz.

 

Mistrovství ČR nejmenších

 

Mistrovství ČR do 8 let se hrálo ve Vyškově 4.–5. 5. KŠ Říčany 1925 zatupovali na tomto mistrovství 4 hoši: M. Danda, Š. Jiroušek, I. Valko a P. Vitvar a 2 dívky: K. Pastrnková a M. Srnadová. Na startu se presentovalo neuvěřitelných 90 chlapců včetně čtveřice z ŠO Figurka Říčany: O. Kupky, K. Mandáta, Š. Šrůty a Z. Hraby. Hrálo se na 7 kol a nejúspěšnějším říčanským hráčem byl na celkovém 18. místě Šimon Jiroušek.

 

Říčanské děti  (FOTO Kupka)

 

Soutěžní pole dívek bylo 20členné. Medailové ambice měla  K. Pastrnková, která byla z naší dvojice nejlepší a obsadila celkově 5. místo.

 

K. Pastrnková a její maskot (FOTO: S. Vémola)

 

Pořadatel z Vyškova umožnil dětem prohlídku Dinoparku a připravil i příjemné prostředí nejenom pro hráče, ale i pro jejich hračky, jak je vidět z obrázků.

Š.Jiroušek a maskot v dresu (FOTO: Jiroušková)

 

Jaroslav  Říha  

   

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena