RADO

28. 12. 2018

RADO úspěšně dokončilo podzimní sezónu

 Naši fotbalisté dohráli podzimní soutěže FAČR a následně se účastní desítky turnajů a přátelských zápasů. Kalendář je to opravdu našlapaný. Od listopadu pořádáme i naše vlastní Rado Cups v krásné nové nafukovací hale u Lesa pro děti z širokého okolí. Přišli jsme s novým formátem souběžné hry na dvou hřištích a získali během jednoho měsíce velmi dobrou pověst. Je to nádherné sledovat na jednom místě 80 dětí, které si užívají sport.

Školička U7

V září jsme začali trénovat s velkým množstvím nových dětí. Často museli trenéři Oldřich Vojáček, Pavel Kuchař a Jan Neužil naučit děti úplné základy fotbalu a sportu. V říjnu jsme skočili rovnýma nohama do soutěžních zápasů zlaté skupiny Ministar a výsledky nebyly úplně nejlepší (dostávali jsme „kotel“). Nejde ale jenom o čísla. Kluci a holky se toho hodně naučili. Ovládat míč oběma nohama, obejít protihráče a vystřelit, občas předvést i kombinační akci. Našli si nové kamarády a pochopili, že bez nich je na hřišti i mimo něj všechno těžší. Čas rychle běžel a na konci sezony jsme znovu poměřili síly v kvalitně obsazeném turnaji Rado Cup. Kluci a holky ukázali obrovský posun a konečné 1. místo týmu A a 7. místo týmu B bylo velkým zadostiučiněním vloženého úsilí celého trenérského týmu.

Mladší přípravka U8

Naše 2011 bojovali celý podzim v samostatné skupině vytvořené pro tento ročník a nenalezli sobě rovného soupeře. I proto jsme se snažili o kvalitní obsazení našich Rado Cups. Zatím nám uniká první místo (2. a 3. místo). Nicméně je na co se dívat. Mezi naše skalpy jsme zařadili zejména výhru nad SK Slavia Praha 8:4. Týmu pod vedením Martina Pauluse a Františka Ševinského se daří rozvíjet jednotlivé talenty. František je velkým vzorem pro naše hráče. Který jiný fotbalista může říct, že vyhrál dvakrát českou ligu a bránil Lionela Messiho v lize mistrů?

Mladší přípravka U9

Trenér Ondřej Heneš převzal v létě tým s řadou výjimečných individualit a říká „Podzimní sezónu hodnotím vesměs kladně. Ustálil se kádr. Musíme se přes zimu připravit na jarní soutěže. Kluci hrají opravdu dobře.“ Slova trenéra potvrzují i výsledky ze zimních Rado turnajů, kdy kluci dosáhli na jednou na 4. a následně na 1. místo, kdy ve finále porazili Benešov 4:3.

Starší přípravka U10

Kategorie U10(2009) patří s U08 mezi naše největší týmy, kde si klademe jenom ty nejvyšší cíle. Samostatně začali kluci nastupovat od zimních zápasů. Po prvotním 4. místě jsme hned na druhém turnaji získali toužené zlato. Klíčem úspěchu byla zejména výhra nad silným Motorletem I 3:0, II 3:1 a Brandýsem-Boleslav 3:0. Věříme, že tento tým má velkou budoucnost.

Starší přípravka U11

U týmu starší přípravky jsme měli poměrně velké očekávání po celkovém třetím místě z celkem cca 60 týmů z jarní části soutěže. Proto nemůžeme být spokojeni s 5. místem elitní okresní skupiny jih po podzimu. Každopádně to kluky a holky nezlomilo a předvádějí pod trenéry Davidem Sojkou, Petrem Burdou, Petrem Brňákem a Vaškem Horáčkem hezký fotbal.

Mladší žáci U13

Naši žáci hrají elitní okresní skupinu, kde se nacházejí po podzimu v druhé části tabulky. Některé zápasy nedopadly podle očekávání. Nicméně je vidět postupný vzestup kvality hry a s tím spojenými výsledky. Zatímco jiné týmy mají zimní pauzu, tak Rado se přes zimu nezastaví. S výjimkou vánočních svátků máme každý týden minimálně jednou zápas. Uvidíme, jak budeme připraveni na jaro. Trenér Václav Černý potvrdil plán na založení týmu starších žáků od příští sezóny. Vyzýváme tady všechny talenty ročníku 2005 a 2006, aby se přidali k našemu projektu.

Fotbalové
soustředění 2019

Stalo se již pravidlem, že naše děti vyrážejí v prvním srpnovém týdnu na soustředění do Horního Bradla. Aktuálně probíhá kompletní rekonstrukce druhé námi používané budovy. Nyní již všechny děti budou ubytované v krásných nových pokojích pro 3 - 4 osoby se samostatnou koupelnou. Velké přírodní koupaliště, vyhřívaný bazén, krytý bazén, wellness, tři tréninková fotbalová hřiště lákají řadu dalších fotbalových klubů, což je příležitost pro pořádání řady přátelských zápasů. Téma letošního soustředění bude liga mistrů.  Fotbalové soustředění je určeno pro ročníky 2012 až 2005 a e-registrace je na stránkách www.fkradosovice.cz/soustredeni-2019/.

Po náročné sezóně se už všichni těšíme na vánoční pohodu. Za celý rok 2018 patří poděkování celé partě, hráčům, rodičům, prarodičům a realizačnímu týmu. Šťastný a úspěšný rok 2019 vám přeje RADO.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena