SDH Říčany

30. 12. 2017

Co nového u hasičů

Nový rok u hasičů

Vážení čtenáři našich článků, rok se s rokem sešel a všichni jsme o rok moudřejší. Věřím a doufám, že pro většinu z vás byl minulý rok úspěšný. Pro ty, kterým se na loňský rok vzpomíná hůře, nezbývá než dodat slova podpory a jasného optimismu – letos bude určitě lépe! A největší legrace nastává tehdy, když zjistíme, že této části života budeme za pár dalších let říkat „starý, dobrý časy“. Zkrátka a dobře, v dnešní uspěchané době není nikdo s ničím spokojen, slova díků a ocenění něčí práce se také nenosí, proto zkusme být ohleduplní a vstřícní k ostatním. Začněme v nastávajícím roce s novou chutí a energií cokoli měnit. Třeba aspoň malé změny u sebe sama pomohou rozveselit ostatní.

Naši nejmenší hasiči pilně trénují a z chyb, které dělají, se snaží poučit. Kdyby nám všem šlo vše hned, co bychom se pak učili? Naše mini přípravka se poctivě schází na hodinku týdně v hasičárně. Poslední schůzku minulého roku je dokonce navštívil Ježíšek! Mladší žáci se scházejí v tělocvičně, kde hrají míčové hry, učí se uzle, zkouší si osvojit vědomosti na znaky odbornosti. To starší žáci potí svou krev v garáži hasičárny, kde trénují požární útok, běhají a ani je uzle či vědomostní části neminou. V půlce prosince proběhla vánoční besídka. Maminky nebo možná i někteří tatínkové napekli cukroví, zabalili dětem dobroty a ty je pak společně ochutnaly v hasce. V programu byl každoroční nekonečný řetěz z papíru, zpívání koled a vystřihování vloček, které zdobí celou klubovnu. Když bylo téměř vše snědeno a vypito, šlo do tuhého. Program neměl již žádné další body a Ježíšek stále nikde! Pak najednou se ozvalo zazvonění jako z pohádky a pod stromkem se zvrhly snad sáně o velikosti naší výjezdové TATRY 815. Každý našel dárek se svým jménem. Věřím, že jsme si každý ten den užili v nejlepší možném světle. Poděkování patří i vedoucím, kteří se o děti starají celoročně, a oni jsou právě ti, kdo se u Ježíška přimluvili.

Jako každý rok prováděla naše výjezdová jednotka asistence na žádost města na náměstí, při konání adventních nedělích, akci Čertovský rej a České Vánoce. Jsme rádi, že můžeme pomáhat aspoň touto dohlídkou a případně tak ukázat dětem i dospělým naši techniku. Taky se nám dostalo několik díků z úst našich spoluobčanů za pomoc při jakýchkoli neočekávaných situacích. Vždy tato slova potěší a pozdvihnou chuť dělat toto poslání dál a s radostí.

Náš sbor a jednotka pořádá každý rok první sobotu v měsíci únoru hasičský bál a ani letošek nebude výjimkou! Datum 3. února 2018 si zapište do svých diářů a přijďte si užít vynikající zábavu. Bude připravená bohatá tombola, pro příznivce profesionálních tanečních kroků bude připravena ukázka předtančení a potom třeba zbude i kousek parketu pro nás „ostatní tanečníky“. Občerstvení bude zajišťovat místní restaurace a o hudbu se postará osvědčená skupina UNIGENA. Vše se koná v KC Labuť od 20 hodin. Předprodej lístků začne v termínu 29. ledna až 2. února 2018 v krámku EXTRAVÍNO U Labutě od 10 do 20 hodin. Všechny srdečně zveme a těšíme se!

Prožití nového roku po svém a mnoho radosti z maličkostí

přeje Dominik Pokorný,

jednatel SDH Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena