SENIORCENTRUM ŘÍČANY

24. 4. 2013

Jarní měsíce jsme společně přivítali mnoha akcemi

SENIORCENTRUM ŘÍČANY

 

Jarní měsíce jsme společně přivítali mnoha akcemi, např. Velikonočním setkáním s hudbou v restauraci Sport, tanečním kurzem (ve spolupráci s MěKS Říčany a Fuegem), sportovními hrami a jednodenním zájezdem do Brandýsa nad Labem. V krátkém příspěvku bych chtěla zejména vystihnout atmosféru tanečního kurzu, který se skládal ze tří lekcí pod vedením J. Beránka a J. Macháčkové.

Vstřícné vedení kurzu a zájem seniorů nás inspirují k tomu, že na podzim proběhnou opět (vstup zdarma, není nutné přijít s partnerem). Na měsíc květen jsme pro vás připravili nové akce a doufáme, že i zajímavé. Těšíme se na setkání s vámi.

 

Irena Moudrá

předsedkyně správní rady

 

PROGRAM KLUBU SENIOR

 

Pravidelné akce:

Cvičení na židlích – každé úterý v DPS Senior od 15.30 do 16.30 h.

Zdravotní jógová cvičení – v DPS Senior každé úterý a čtvrtek 18.00–20.00 h.

Setkání seniorů v Domově Pod Kavčí Skálou – každou středu po 14 dnech od 14.00 h.

Pěvecký kroužek – 8. a 22. 5. od 15.00 h v DPS Senior – jídelna.

Kavárnička – v měsíci květnu z důvodu rekondičního pobytu neproběhne.

 

Akce:

 

9. května, čtvrtek

Manželky a milenky českých králů – pokračování

Místo: DPS Senior – společenská místnost. Začátek: 16.00 h. Dokončení – od Rudolfa II. po poslední Habsburky na českém trůně, tj. konec 1. světové války a vznik republiky.Vstup zdarma. Na setkání se těší Jiřina Kutláková.

 

10. května, pátek

Výstava kolekce plakátů Alfonse Muchy

Místo: Praha – Obecní dům. Odjezd vlakem z Říčan v 9.38 h. Příspěvek pro účastníky – 180 Kč (senioři nad 65 let 90 Kč, ZTP zdarma). Jízdné si hradí účastníci sami. Přihlášení u I. Moudré do 8. 5.

 

13. května, pondělí

Nad Biblí

Místo: DPS Senior – společenská místnost. Začátek: 16.00 h. Vstup zdarma. Na setkání se těší Hana Zavadilová.

 

14. května, úterý                              

Hudební hodinka

Místo: DPS Senior – společenská místnost. Začátek: 16.00 h. Vstup zdarma. Na setkání se těší Hana Zavadilová.

 

15. až 17. května

Rekondiční a poznávací pobyt (Plzeňský kraj – Hracholuská přehrada)

Třídenní autobusový zájezd (poznávání historických a přírodních pamětihodností plzeňského kraje). Příspěvek účastníků je 950 Kč (v ceně je doprava, ubytování, vstup do historických objektů, pojištění, služby průvodce, tištěný materiál). Odjezd: 7.30 h aut. zastávka K žel. stanici, 7.35 h aut. zastávka Rychta, 7.40 h aut. zastávka Sukova ul., 7.50 h aut. zastávka Masarykovo nám.

 

20. května

Setkání s hudbou

Místo: MěKS Říčany. Začátek: 14.00 h. Setkání s hudbou u příležitosti Dne matek – přítomné ženy obdrží květinu, a ještě bude připraveno jedno malé příjemné překvapení pro všechny. Vstup zdarma.

 

 

25. května, sobota

Zájezd na 14. celostátní sraz historických autobusů

Místo: Vojenské technické muzeum v Lešanech. Odjezd historickým autobusem z Říčan: 6.50 h aut. zastávka K žel. stanici, 6.55 h aut. zastávka v Sukově ul. Příspěvek účastníků 100 Kč. Závazné přihlášení a úhrada příspěvku u I. Moudré do 20. 5.

 

28. května, úterý

Nordic Walking

Místo: sraz u kanceláře Seniorcentra v DPS Senior. Začátek: 14.00 h. Přijďte si zdarma vyzkoušet severskou chůzi, nordic walkingové hole a ještě si protáhnout celé tělo (hole budou zdarma k zapůjčení). Nordic Walking je sportovní chůze se speciálně navrženými holemi a přináší velice efektivní pohyb a snadnou cestu ke zvýšení fyzické kondice. Tato chůze může být až o 46 % efektivnější než chůze klasická. Akce je zdarma.

 

 

Kontakt (informace a přihlášky):

Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): čtvrtek 23. května od 9.00 do 12.00 h.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena