SENIORCENTRUM ŘÍČANY

2. 6. 2017

Kontakt (informace a přihlášky): Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): návštěvní den je třetí čtvrtek v měsíci, tj. 18. 5. 2017 od 10:30 do 12:00h.

Květnové dny pro nás znamenaly už tradiční rekondiční pobyt. Tentokrát se třídenní pobyt uskutečnil v oblasti Stach na Šumavě, konkrétně pod Javorníkem. Na čtyřicet seniorů navštívilo město Strakonice, Stachy a Hoštice, zdolalo horu Javorník (a na něm i Klostermannovu rozhlednu), pilně se zúčastnilo rehabilitačního cvičení a sauny. Těší nás, že rekondiční pobyty se těší velkému zájmu seniorů, i když musíme bohužel z kapacitních důvodů některé odmítnout. Rekondiční pobyty se uskutečňují dvakrát ročně a pro seniory mají význam nejen v oblasti utužení zdraví, ale i navození psychické pohody. Další rekondiční pobyt proběhne začátkem října v olomoucké oblasti (součástí bude i návštěva výstavy Flora Olomouc).

Rádi bychom vám znovu připomněli naši novou službu a to je měření hladiny tlaku, cukru a cholesterolu. Funguje již dva měsíce, je zcela zdarma a využilo jí už více než 10 seniorů. Pro měření je nutné, abyste předtím nic nejedli.

V závěru našeho krátkého povídání bychom rádi poděkovali Městu Říčany za letošní finanční podporu Seniorcentra Říčany v rámci dotací a to ve výši 85.600,- Kč. Děkujeme také dalším spolupracujícím organizacím a občanům, kteří nám v aktivitách nezištně pomáhají. Přejeme všem hezké jarní dny…

 

Irena Moudrá

předsedkyně správní rady

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena