SENIORCENTRUM ŘÍČANY

30. 12. 2017

PROGRAM KLUBU SENIOR

SENIORCENTRUM ŘÍČANY

Předem našeho článku bychom vám rádi popřáli všechno nejlepší v novém roce, hodně štěstí, zdraví a osobní pohody.

Zástupce Seniorcentra se v prosinci zúčastnil setkání poskytovatelů sociálních služeb na Krajském úřadu Středočeského kraje, které se týkalo seniorů. Tato setkání budou probíhat pravidelně, a tak bude určitě možnost se jednak dozvědět více o dění v kraji, a také prezentovat aktivity v Říčanech.

Pro rok 2018 je již program připraven, je k dispozici v kanceláři na Komenského nám. 1850. Také ho můžete najít na našich webových stránkách http://seniorcentrum-ricany.webnode.cz a Facebooku. Budete-li mít jakékoli nápady na rozšíření našich aktivit, velice rádi přivítáme vaše náměty.

Irena Moudrá

PROGRAM KLUBU SENIOR

Aktivity Klubu Senior zabezpečuje Seniorcentrum Říčany od června 2011 a jsou určeny všem seniorům a zdravotně postiženým občanům (není nezbytná registrace za člena Klubu). Stačí se jen přihlásit na konkrétní akci nebo se dostavit dle aktuálního programu. Seniorcentrum Říčany je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb.

 

Pravidelné akce:

Cvičení na židlích – každé úterý v DPS Senior od 15:30 do 16.30 hodin.

Zdravotní jógová cvičení – v DPS Senior každé úterý a čtvrtek 18:00 – 20:00 hodin.

Měření hladiny cukru a tuku v krvi – každý třetí čtvrtek v měsíci 8:30 – 9:30 hodin (nutno přijít na lačno).

Kavárnička – každý třetí čtvrtek v měsíci od 15:00 hodin.

 

Akce:

8. ledna, pondělí

Novoroční setkání s hudbou

Místo: KC Labuť.

Začátek: 14:00h. Zveme vás na posezení plné hudby a tance. A kdo nám bude hrát? Tentokrát se můžete těšit na Club Praha s kapelníkem Josefem Šramem.

18. ledna, čtvrtek

Kavárnička  

Místo: DPS Senior – jídelna.

Začátek: od 14:30h Zábavné hry, od 15:00h Kavárnička. Velice rádi vás uvítáme nejen na posezení, ale také na aktivním a veselém hraní (hra není omezena věkem ani zdravotním stavem).

Vstup zdarma.

 

25. ledna, čtvrtek

Něco za něco (divadelní představení)

Místo: Divadlo Palmovka.

Začátek: 10:00h. Shakespearova poslední, třináctá komedie o lidské existenci, morálce a demonstraci moci. Komedii režíroval vynikající polský režisér Jan Klata.

Příspěvek: 100,- Kč.

 

Připravované akce:

UPOZORNĚNÍ: do konce ledna je nutné se přihlásit a uhradit zálohu na rekondiční pobyt, který se uskuteční ve dnech 23. – 25. května 2018 na Kokořínsku. Ubytování je zajištěno uprostřed CHKO Kokořínsko – Máchův kraj. V rámci rekondice navštívíme mj. také zámky Bělá pod Bezdězem a Doksy, hrady Bezděz a Michalovice a další přírodní a kulturní památky. Příspěvek účastníků: 1300,- Kč (ubytování se snídaní, doprava, pojištění, tisk materiálu, vstupné. Záloha 650,- Kč).

          

Kontakt (informace a přihlášky):

Irena Moudrá, tel. 732 383 424, e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany. Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy): návštěvní den je třetí čtvrtek v měsíci od 10:30 do 12:00h.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena