SENIORCENTRUM ŘÍČANY

6. 5. 2018

 Přišly krásné jarní dny, tak dlouho očekávané… A s nimi i další poznávací výlet, tentokrát do města Sobotka, zámku Humprecht a zříceninu hradu Trosky. V měsíci květnu nás čeká první z letošních rekondičních pobytů – do jedné z nejkrásnějších oblastí Česka, na Kokořínsko. Služby i aktivity pro seniory se snažíme neustále rozšiřovat a tak přicházíme s novým projektem, tzv. Semínkovnou (více informací v rámečku). Semínkovna je místo, kde si můžete bezplatně vyměnit osivo ze svých zahrádek. Funguje podobně jako knihovna – semínka si odnesete domů a po sklizni, pokud možno, vrátíte minimálně stejné množství zpět. Pokud byste chtěli podpořit projekt v jeho začátcích, můžete do Seniorcentra Říčany již nyní přinést semínka ze svých zahrádek. Sáčky je třeba označit názvem rostliny, případně odrůdy, místem a rokem sklizně. Například „Rajče divoké červené, Říčany, 2017). Rostliny pro sběr osiva by měly být pěstované ekologicky, bez použití chemických přípravků.

                                                                  Irena Moudrá

 

 

Program

Aktivity Klubu Senior zabezpečuje Seniorcentrum Říčany od června 2011 a jsou určeny všem seniorům a zdravotně postiženým občanům (není nezbytná registrace za člena Klubu). Stačí se jen přihlásit na konkrétní akci nebo se dostavit dle aktuálního programu. Seniorcentrum Říčany je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb.

Pravidelné akce:

Cvičení na židlích – každé úterý v DPS Senior od 15:30 do 16:30 hodin.

Zdravotní jógová cvičení – v DPS Senior každé úterý a čtvrtek 18:00 – 20:00 hodin.

Měření hladiny cukru a tuku v krvi  – každý třetí čtvrtek v měsíci 8:30 9:30 hodin (nutno přijít na lačno).

Kavárnička – každý třetí čtvrtek v měsíci od 15:00 hodin.

Akce:

ν 7. května, pondělí – Setkání s hudbou

Místo: Kulturní centrum Labuť. Začátek: 14:00h.

Těšíme se na vás na setkání s hudbou při příležitosti oslav Mezinárodního dne matek. K poslechu a tanci nám bude hrát hudební skupina Club Praha s kapelníkem Josefem Šramem. Každá žen obdrží malou pozornost – kytičku. Vstup zdarma.

ν 9. května, středa – Povídání o historii – Skutečný život Boženy Němcové, pravda a mýty o nejvýznamnější Češce historie

Místo: DPS Senior – společenská místnost. Začátek: 16:00h. Vstup zdarma. Na setkání se těší Jiřina Kutláková.

ν 17. května, čtvrtek – Společenské hry – trénování paměti (nejen pro seniory)

Místo: DPS Senior – jídelna. Začátek: 14:00h. Karetní, společenské a stolní hry. Setkání je určeno pro všechny věkové kategorie. Občerstvení a vstup zdarma.

ν 17. května, čtvrtek – Kavárnička – Staropražské písničky v podání Vladimíra Pecháčka

Místo: DPS Senior – jídelna.  Začátek: 15:00h. Příjemné posezení při kávě, čaji a něčeho dobrého k tomu. Na setkání přivítáme známého hudebníka Vladimíra Pecháčka, který hrál ve skupině Šlapeto a v orchestru Ondřeje Havelky. Vstup zdarma.

ν 23. – 25. května – Rekondiční pobyt – Kokořínsko

Třídenní zájezd. Ubytování: penzion U Rychtářky, Holany. Rekondiční pobyt na Kokořínsku. V rámci rekondice navštívíme např. Skalní obydlí Lhotka u Mělníka, hrad Housku, Českou Lípu apod. Příspěvek účastníků: 1300,- Kč (v ceně je doprava, ubytování se snídaní, vstupné, pojištění, tištěný materiál).

Místo odjezdu: 8:30 h aut. zastávka K Žel. stanici, 8:35 h aut. zastávka Rychta, 8:40 h aut. zastávka Sukova ul., 8:45 h aut. zastávka Masarykovo nám.

Připravované akce
– možnost přihlášení:

ν 12. června, úterý – Komentovaná prohlídka zámku Libochovice

Jednodenní autobusový zájezd. Zámek Libochovice – perla nad Ohří. Patří mezi nejvýznamnější raně barokní stavby v Čechách. Na programu bude i poznání dalších kulturních a přírodních zajímavostí oblasti. Příspěvek účastníků: 340,- Kč (vstupné, doprava, pojištění, tištěný materiál).

Kontakt (informace a přihlášky):

Irena Moudrá, tel.: 732 383 424,

e-mail: seniorcentrumricany@centrum.cz, kontaktní místo: DPS Senior, Komenského nám. 1850, Říčany.

Návštěvní den (ostatní dny a hodiny dle domluvy):

třetí pondělí v měsíci 14:30 – 16:30h. První pondělí tentokrát kancelář nebude otevřena, ale jsme vám k dispozici od 14 do
17 h v sále Kulturního centra Labuť.

 

 

Semínkovna

21. KVĚTNA 2018, 14:30 H

Kancelář Seniorcentra Říčany, Komenského nám. 1850, 251 01 Říčany

 

Máte doma přebytky osiva ze svých zahrádek?

Doneste je do nové Semínkovny a vyměňte za jiné.

Můžete přinést i vlastní vzešlé rostlinky – výpěstky.

 

Semínkovna bude otevřena pro zájemce vždy první a třetí pondělí v měsíci od 14:30h do 16:30h, kancelář Seniorcentra Říčany, Komenského nám. 1850, Říčany.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena