Skákací maraton - projekt Patriot

9. 5. 2013

Další ze soutěží mezi říčanskými školami projektu „Patriot“ proběhl v pátek 19. dubna 2013 v naší ZŠ Bezručova

Do turnaje, ve kterém tentokrát děti a pedagogové změřili své síly při skákání přes švihadlo, šplhu a přetahování, se zapojily tři základní školy. Každé družstvo mělo zastoupení dětí od první do deváté třídy. Soutěžící zápolili v pěti disciplínách. Tři z nich prověřily obratnost a vytrvalost dětí při skákání přes švihadlo.

Velmi zajímavé byly i sestavy soutěžících pedagogů. Další soutěží byl šplh na laně a na tyči, kde diváci mohli obdivovat nejen rychlost a sílu osmáků a deváťáků, ale i šikovnost děvčátek a kluků z prvních a druhých tříd.      

Vyvrcholením celého turnaje bylo přetahování lanem, zejména pak klání mezi ZŠ Náměstí a ZŠ U Lesa, kdy nakonec po úporném boji za mohutného povzbuzování obou stran zvítězily děti ze ZŠ U Lesa. Toto vítězství přispělo i k celkovému pořadí škol. Na první příčce se umístila ZŠ U Lesa, druhé místo připadlo naší ZŠ Bezručova a třetí skončily děti ze ZŠ Náměstí.

Celý maratón proběhl v příjemné a přátelské atmosféře, která se odrážela i při vyhlášení celkových výsledků a předávání diplomů a cen.    

                                                                                                    Jaroslava Šindelářová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena