Skautské středisko Lípa Říčany

29. 3. 2018

Skauti a skautky opět na běžkách

O prvním březnovém víkendu se uskutečnila společná  - již tradiční - výprava skautů a skautek na běžky do Jizerských hor.

V pátek jsme všichni vyrazili vlakem z Říčan do Desné, pak do Kořenova a odtud jsme se pěšky vydali na chatu v Příchovicích, za jejíž propůjčení děkujeme rodičům jedné naší skautky.

Během víkendu jsme si chtěli co nejvíce zaběžkovat, proto jsme měli naplánované celodenní trasy na sobotu a dopolední trasy na neděli. K výběru bylo více tras, aby každý mohl dle svých fyzických možností zvolit, co zvládne.  Pak jsme vytvořili dvě skupiny, jedna šla delší trasu a druhá tu kratší. Děti si mohly vybrat, s jakou skupinou chtějí jít.

Obě skupiny vyrazily v sobotu nad Kořenov, konkrétně na Vlašský hřbet. Zde byly krásně upraveny běžecké trasy, svítilo sluníčko a sníh byl zmrzlý, takže stopa nebyla nijak poničená a jelo se nám skvěle. V půli trasy jsme se stavili na Jizerce v jedné z restaurací, kde jsme vypili horkou čokoládu a potom jeli z hřebenu dolů podél polské hranice zpět.

V neděli jsme si dali jen kratší dopolední okruh poblíž naší chaty, pak jsme snědli oběd a jeli jsme vlakem z Tanvaldu domů.

Všichni si osvěžili běžkování a díky krásnému počasí jsme si to i náležitě užili a využili posledního sněhu této zimy. Za rok pojedeme určitě znovu.

 

za 4. oddíl skatů Michal Remeš - Ořez

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena