Skautské středisko Lípa Říčany

31. 8. 2018

Tábor vlčat a světlušek v Měsíčním údolí, Tábor skautů a skautek v Nečíně

bor vlčat a světlušek v Měčním údolí

Po roce čekání a těšení vyrazili vlčata a světlušky v druhé polovině července na tradiční letní tábor. Ten letošní byl ale speciální – po mnoha letech celostřediskových, nebo oddělených klučičích a holčičích táborů se totiž letos vlčata a světlušky vypravili na tábor společně, bez velkých skautů a skautek, a zamířili do Měsíčního údolí nedaleko Vlašimi.

Kluci a holky trávili oněch čtrnáct dní bez rodičů hraním her, učením se nových věcí a především pátráním po ztraceném pokladu dávných Inků. Během mnoha dobrodružných výprav a her museli získat svitky s legendami i magické artefakty a také se utkat s nelítostnými lidojedy obývajícími džungli. Společně se jim ale podařilo překonat všechny překážky – vyluštit tajemné písmo Inků, porazit lidojedy a hlavně proniknout do chrámu plného pastí a získat poklad. Všichni (děti i vedoucí) odjížděli z tábora unaveni, ale spokojeni. A už teď se těšíme na příští rok.

Lukáš Pavelka,
vedoucí tábora

 

Tábor skautů a skautek v Nečíně

Jak tomu bývá každý rok, tak i tento jsme uspořádali jednu z nejdůležitějších a největších akcí skautského roku – tábor. Po dlouhé době jsme jeli jen oddíly skautů a skautek společně na louku u nedalekého Nečína.

Tábor jsme si sami od základů postavili a další dva týdny jsme se věnovali různým skautským dovednostem od přežívání v přírodě přes vaření v kuchyni až po základy poskytnutí první pomoci.

Téma naší celotáborové hry byl tentokrát Divoký západ. Většina našich velkých programových bloků se odehrávala právě v tomto stylu a dokonce jsme měli návštěvu s dvěma koňmi, na kterých se děti s radostí povozily.

Večer si děti mohly vybrat, zda chtějí hrát sport, zpívat, či se věnovat jiným společenským aktivitám.

A jaké by to byly prázdniny bez koupání? Ocenili jsme blízkost vyhlášeného lomu v Hříměždicích, do kterého jsme se vypravili na kolech či pěšky několikrát vykoupat

Tábor jsme si všichni moc užili a už teď se těšíme na další tábor. Doufáme, že se sejdeme zase v tak v hojném počtu, jako tomu bylo letos.

Michal Remeš - Ořez,

vedoucí tábora

Tímto moc děkujeme Městu Říčany za finanční podporu na provoz našeho střediska.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena