Skautské středisko Lípa Říčany

3. 5. 2019

Výprava světlušek do Roudnice a na horu Říp

V pátek jsme se i s krosnami a spacáky sešli na vlakovém nádraží. Netrvalo dlouho a vyrazili jsme směr Roudnice nad Labem. V Roudnici stačilo pár kroků, výšlap schodů a už jsme všichni byli ubytováni v luxusní klubovně místního střediska Říp. Než jsme se nadáli, byl čas jít spát, protože ačkoliv jsme to ještě nevěděli, v sobotu nás čekal téměř 15 kilometrů dlouhý výlet na Říp a zase zpátky.

Ráno se neobešlo bez prozkoumání místního střediskového labyrintu. A pak přišel čas pobrat svačiny a vyrazit. Cesta nahoru šla hladce, zvlášť pro ty světlušky, které visely část cesty na batohu vedoucího Járy. Po dlouhém výšlapu přišel zasloužený odpočinek a oběd. Obhlédli jsme rotundu a rozpohybovali těla dětem i vedení při velké běhací hře. Pod Řípem jsme ještě vyslali šifrované zprávy k vesmírné družici, bojovali s vesmírným rušením a... Pak jsme drželi všechno, co nebylo k zemi přibité. Zvedl se takový vítr, že nám málem půlku oddílu odvál! Také to z ilustrační fotky je poznat!

Zpátky v Roudnici jsme při čekání na večeři zopákli zdravovědu a večer si vyrobili krásné květinové brože.

A najednou byla neděle. Po skupinách jsme vyrazili do Roudnice s šifrovaným deníkem ztraceného vědce. I když nám během teto hry zapršelo, vůbec to nevadilo. Některé skupinky přečkaly déšť v místním muzeu moderního umění, kde hledaly nápovědy, některé skupinky odvážné postupovaly dale. Postupně jsme objevovali nová místa a další nápovědy, které nám nakonec pomohly získat důležité stránky s výpočty a nákresy. Také jsme se dozvěděli, jak to bylo s Curiosity, vesmírným vozítkem na Marsu. A tím pro nás skončil pobyt v Roudnici a než jsme se nadáli, byli jsme zpátky v Říčanech.

Za 5. roj světlušek zapsala Barbie

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena