Skautské středisko Lípa Říčany

28. 6. 2019

Vítězství říčanských skautek ve Svojsíkově závodu; Výprava Vlčat do Tábora

Vítězství říčanských skautek ve Svojsíkově závodu

Už není podstatné kdy, jak a kde jsme se sešly (pro zvědavce: v květnu), ale to, že jsme si to náramně užily. Z okresního kola Svojsíkova závodu jsme se (obě družiny skautek - Kapky a Olivy) vrátily s velmi dobrým pocitem, šťastnou vyčerpaností, spoustou zážitků, úsměvem na tváři a natěšením na další kolo. V Úvalech, kde se první kolo odehrávalo, se nám totiž opět podařilo čestně vybojovat první a druhé místo.

Na krajském kole ve Zbečnově jsme sice neobsadily první místo, ale zážitek to byl pro všechny z nás. Našly jsme si zde spousty nových kamarádek (alespoň ti neasociální z nás), z nichž jsme pár potkaly i potom na intercampu, ale umístění už bylo horší - třetí a desáté místo.

Radost byla ovšem i tak na místě, a proto jsme i tentokrát padly únavou na postel šťastné a s dobrým pocitem.

Za 2. oddíl skautek, Magdalena Čaplyginová - Jezevec

 

Výprava Vlčat do Tábora

V pátek 31. května jsme s 18 vlčaty nasedli do rychlíku směr Tábor. Na místě pak kluci dostali mapu s cílem zavést nás do skautské klubovny těsně u řeky Lužnice, kde jsme měli další dva dny nocovat. To se po nákupu jídla na další den, ohni a zpívání písniček stalo realitou. Po vydatném spánku a ranní rozcvičce (která pro odvážlivce obsahovala i koupání v řece) přišel na řadu program pro tento den, který se skládal především z návštěvy Husitského muzea, táborských sklepů, které se táhnou pod celým náměstím, a strašidelného podzemí. Bonusem byla návštěva nespočtu dětských hřišť a zajímavých míst. Náš večer byl naplněn rácháním se ve fontánách na náměstí a společným opékáním buřtů u ohně. Další ráno jsme se kvapně nasnídali a vyrazili na rozhlednu na blízkém kopci, kde jsme strávili zbytek dopoledne. Po cestě jsme vnímali přírodu všemi smysly – hráli na schovku bosi, lezli po stromech a dělali kotouly na šiškové cestě. Odpoledne bylo zakončeno návštěvou zdejšího letiště a následným přesunem na nádraží. Výprava byla super a všichni si ji užili!

Jakub Skřivánek

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena