Společnost GREEN PROJECT přistavěla část zídky v rámci úprav okolí hradu zcela zdarma

28. 11. 2013

V říjnu se veřejnosti slavnostně otevřely "brány" nově opraveného okolí zříceniny hradu v Říčanech. Veškeré stavební práce prováděla společnost GREEN PROJECT, která městu poskytla navíc dar v podobě přistavěné zídky u objektu stodoly. Zhotovitel tak postavil tuto část zcela na vlastní náklady.

"V rámci akce „Říčany – úprava okolí hradu I.etapa" jsme zdarma provedli navýšení kamenné obvodové zdi u objektu stodoly o rozměrech cca 3 x 0,4 x 0,5 metru," sdělil jednatel společnosti GREEN PROJECT Lukáš Novotný s tím, že tyto práce jsou darem pro Město Říčany.

Tato zídka byla dodatečným požadavkem ze strany sousední nemovitosti a nebyla součástí projektu. Firma zrealizovala tuto zídku i z důvodu dobré spolupráce s městem. Celková cena těchto prací činila 10 tisíc korun dle prováděcí firmy.

V rámci I. etapy revitalizace okolí zříceniny hradu došlo k úpravě okolí části hradu a hradní věže, stabilizaci stodoly, opravě schodů, nátěru studny a nasvětlení hradu a hradní věže. Stavební práce zafinancovalo město s podporou dotace Programu rozvoje venkova ČR SZIF.

Přilehlé okolí hradu tak získalo díky významné rekonstrukci atraktivnější podobu.

 

Adéla Michalová

tisková zpráva města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena