Šprtec

28. 3. 2013

Získali jsme cenné body

Říčanští hráči šprtce se v únoru a březnu zúčastnili důležitých turnajů. V sobotu 16. 2. 2013 jsme se vypravili do Mostu, kde se konal turnaj ČP 36. V konkurenci 108 hráčů a hráček jsme se snažili zabojovat a nasbírat co nejvíce bodů. Za zmínku stojí výsledek Tomáše Tichého. Tomáš sice zůstal za polovinou, obsadil 67. místo, ale s body získanými na turnaji se zatím drží na 8. (postupovém) místě Českého poháru v kategorii starší žák. Od mateřských povinností jsem si také „odskočila“ na turnaj. Po pěti vyhraných zápasech a dvou prohraných jsem vyhrála ženskou kategorii (celkové 18. místo na turnaji). Díky získaným bodům se držím na 2. místě Českého poháru. Říčanským zástupcem v mužské kategorii byl Jiří Tůma. Skončil na 56. místě a celkově se prozatím drží na 45. místě ČP.

V březnu jsme zajeli ještě na menší turnaj do Prahy. V celkovém počtu 49 hráčů vybojoval 15. místo Martin Tůma. Získat další zkušenosti a především body chtěl i Jiří Tůma. Po malém zaváhání na začátku turnaje, kdy remízoval, se mu dále dařilo a uhrál krásné 6. místo. Také jsem jela do Prahy a i pražský turnaj mi „sedl“. Skončila jsem celkově 4. a vyhrála tak ženskou kategorii.

Další velký turnaj nás čeká v květnu v Dobré Vodě. Připravujeme menší turnaj – kategorie expres – i v Říčanech. Informace uvedeme v dubnovém Kurýru. Všechny turnaje v billiard-hockey šprtci jsou otevřené. Jsou vhodné pro všechny věkové kategorie.

Hráči a hráčky stolního hokeje, šprtce, v současné době trénuji na státním gymnáziu v Říčanech. Kroužek probíhá ve středu od 14.30 do 16.00.

Informace o šprtci jsou na http://bhc-radosovice.webnode.cz.

 

Petra Mátlová

BHC Radošovice

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena