Stacionář Olga Říčany

29. 9. 2017

Novinky ze stacionáře Olga v Říčanech

Ráda bych informovala čtenáře Kurýru o dění a dalších aktivitách zařízení sociálních služeb, říčanského stacionáře Olga.

Jen připomenu, že poskytujeme kromě ambulantní služby v denním stacionáři, určeném jen na denní pobyty ve všedních dnech, také ubytovací službu odlehčovací. Ta může být čerpána bez přerušení v délce až jednoho měsíce a maximálně dva měsíce v jednom roce s možným prodloužením na měsíce tři, ale to jen v případě volné kapacity stacionáře. Pobyty slouží především pro seniory, ale také pro mladší věkovou kategorii se sníženou mírou soběstačnosti, zdravotním postižením a chronickým onemocněním. Kromě Říčan a 52 přilehlých obcí nabízíme ubytování i ostatním zájemcům např. z Prahy.

Letní měsíce jako obvykle rychle uplynuly a my můžeme již pomalu rekapitulovat, jak byly úspěšné z hlediska obsazenosti a samozřejmě též spokojenosti našich obyvatel, jejich rodin a dalších blízkých osob.

Ne vše se úplně vydařilo, máme ještě rezervy, kterých jsme si vědomi a pokusíme se pro další období v rámci našich možností zapracovat na zlepšení a nabídnout ještě vyšší kvalitu, tak abychom uspokojili co nejširší spektrum veřejnosti.

Chci poděkovat všem lidičkám, kteří se na péči o naše obyvatele podílejí, ať už jsou to pečovatelky, lektorky - Míla Ryvolová a Eva Kubínová, firma Scolarest s panem Hladílkem a paní Ilčíkovou, kteří nás stravují, i další příznivci našich služeb, ti kteří nás dobrým slovem ubezpečují, že naše služby jsou potřebné a pomoc žádaná.

Zveme vás na podzimní akce konané v našich prostorách, první z nich je 6. října - setkání k Mezinárodnímu dni seniorů, další se uskuteční v listopadu, v rámci doby předadventní (termín bude ještě upřesněn), a jako třetí chystáme překvapení, které osloví i jiné kategorie než jen tu seniorskou. Bližší informace najdete na webových stránkách.

Přeji všem krásný podzim a těším se na setkání ve stacionáři se všemi, kteří našich služeb využijí, anebo se jen tak přijdou podívat, všichni jste srdečně vítáni.

 

Pavla Romanová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena