Starák Fest 2017

30. 6. 2017

Pozvánka na Starák 11.8. - 12.8.2017

Přichází léto a s ním se blíží i koupací sezóna! Spolek přátel Starého koupaliště neponechává nic náhodě a již se aktivně pustil do své hlavní činnosti, kterou je péče o Staré koupaliště v říčanském lese. Začali jsme s prvními přípravami na sezonu, a to jak těmi, které pak probíhají celé léto, což je například sečení trávy a sběr odpadků po celém okolí, ale také těmi jednorázovými a mnohem náročnějšími, jako je kompletní čištění celé nádrže Starého koupaliště. Také se snažíme, aby bylo funkční antukové hřiště pro míčové hry, v rámci možností kontrolujeme prvky pro odpočinek, které na ploše jsou a podobně. Jde nám přece o to, aby se Staré koupadlo stávalo cílem návštěvníků, kteří si zde chtějí užít koupání a krásné prostředí kolem. Naše aktivity ovšem nekončí jen u samotné manuální práce, ale snažíme se na sebe nějak upozornit a trochu si přivydělat, třeba na novou antuku, pořádáním víkendové kulturně sportovní akce STARÁK.

Léto je pro každého časem plným zábavy, sportu, dobré hudby a nálady. To všechno splňuje náš, pro někoho již dobře známý, festival STARÁK v Říčanech, který v letošním srpnu oslaví své 13. narozeniny. Sice je to stále mladík, ale již má na svém kontě nespočet zářezů převážně z české, ale i zahraniční hudební scény. Nejen že se pyšní zvučnými jmény, ale také tím, že se jedná o neziskovou akci, kde hlavní myšlenkou všech zúčastněných, a to včetně organizátorů, je užít si výše zmiňované letní radosti a zároveň přispět dobré věci. A vypadá to, že si vede více než dobře - jak už to bývá, čím je starší, tím je větší - zkrátka roste a projevuje tak o něj zájem čím dál tím více lidí všeho věku, stylů, barev, vyznání, prostě všeho druhu.

Letošní ročník snad opět nezklame, těšit se můžete na klasický punk v podobě E!E, bláznivý FAST FOOD ORCHESTRA, na mistra českého grimeu SMACKA, punk-rock’n'roll v podání Queens of Everything a mnoho dalších kapel. Nebude chybět ani tradiční DJ stage, kde návštěvníky kromě dalších Dj’s rozeskáče svým raggajungle stylem Mr. Kangaroo a následně d’n’b uzemní DCGround a i milovníci tvrdších žánrů elektroscény si přijdou na své.

Kromě večerního hudebního programu má STARÁK pro návštěvníky připraven i denní program v podobě divadel pro malé i velké diváky. Diváky lačné umělecké podívané v netradičnějším duchu jistě zaujme představení exotických tanečnic a kejklířů, kteří svým umem překvapují často i sami sebe. V neposlední řadě musíme vzpomenout též na sportovní turnaje, které jsou neoddělitelnou součástí STARÁKU, a v jeho mladickém životě hrají podstatnou roli. Turnaje budou probíhat v nohejbalu a stolním tenise a vítěz bude navždy vzpomínán a po zásluze odměněn. Ani poražení nezůstanou zkrátka a bude jim provolána třikrát sláva, ne-li něco víc.

Může vás napadnout, jak je možné, že se tento festival vůbec koná. Zvláště v dnešní uspěchané době, kdy se lidé točí hlavně za výdělkem. Je to zejména díky obrovskému nadšení, počtu a chuti organizátorů, přátel a jiných dobrovolníků, kteří našeho kloučka od plenek piplají a dopřávají mu to, co si sami často odpírají - čas a energii, která je tak potřebná. Ale i STARÁK není výjimkou a bez finanční, technické, mediální a jiné podpory partnerů by zkrátka nebylo možné tento festival organizovat. Všem děkujeme.

Pokud nemáte lepší program, vezměte kamarády, děti, rodiče, prarodiče i sourozence a dorazte na STARÁK FEST 2017, který se koná 11. - 12. 8. v Říčanech na Starém koupališti hned vedle fotbalového hřiště FK Radošovice. Aby vám nic neuniklo, mrkněte se na oficiální stránky festivalu na webu www.starak.cz či na www.facebook.com/starak.cz, kde najdete všechny potřebné informace.

Kateřina Gazdová

Spolek přátel Starého koupaliště

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena