Stříbro z Her VIII. letní olympiády dětí a mládeže 2017 pro bikerku z Říčan !!!

4. 7. 2017

Hned první den olympiády to dvěma bikerkám z cyklistického oddílu ADASTRA Sokol Veltěž pěkně zacinkalo. Na pořadu dne byl závod v jejich parádní disciplíně - Cross Country MTB závodě.

Nejprve se na start v reprezentačním dresu Středočeského kraje postavila starší žačka Aneta Novotná z Říčan. Přestože díky nemilosrdně špatnému losu startovala až poslední řady, tak se dokázala během nájezdu do terénu posunout do čelní skupiny a mohl začít urputný boj o medaili. Pořadí na čele se neustále měnilo, žádné z holek se ovšem nepodařilo odjet a získat rozhodující bezpečný náskok. Závod se tak rozhodoval až v posledním kole, kdy na čele zůstala trojice závodnic včetně Anety. V polovině okruhu dokázala Aneta reagovat na nástup jedné se soupeřek a tak bylo jasné, že Aneta pojede o zlatou nebo stříbrnou placku při své první účasti na olympiádě. Ve finále závodu chybělo Anetě trochu více sil, neboť za zlatem zaostala o pouhých 3,5 vteřiny.

Naprosto odlišný byl průběh závodu kadetek, kde barvy Středočeského kraje hájila Anetina teamová parťačka Magdalena Mišoňová. Po výborném startu na nic nečekala a hned v prvním kopci rozdala soupeřkám trochu bolesti a startovní pole se rozsypalo jako korálky na trati v lesoparku u Antrophosu v Brně. Žádný prostor k taktizování, Magdalena neomylně upalovala za svým cílem. Ten se jí nakonec po 38 minutách závodu splnil, když projela vítězně s rukama nad hlavou cílovou branou.   

Videa z obou závodů naleznete na našem videokanále.

Pro internetové zprávy možno vložit link https://www.youtube.com/playlist?list=PL_Es5Aqm4kvG6edklJUKBI4wQusEEm7zN

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena