Střípky z MASky

28. 9. 2018

l Stále trvá příjem žádostí do výzev MAS z Integrovaného operačního programu:

4. výzva MAS Říčansko – IROP – Školství a vzdělávání 2018

5. výzva MAS Říčansko – IROP – Sociální podnikání 2018

7. výzva MAS Říčansko – IROP – Památky UNESCO 2018

8. výzva MAS Říčansko – IROP – Doprava 2018

I nadále s námi můžete konzultovat své projektové záměry. Veškeré informace k našim výzvám a k plánovaným seminářům najdete na www MAS.

l V neděli 9. 9. 2018 jsme si na Masarykově náměstí v Říčanech užili Veletrh volného času a sportu, který byl součástí Městských slavností. Nadšence z řad dětí jsme u našeho stánku malovaly na obličeje. Odcházely od nás s dinosaurem, pavoukem, kočičkou, květinami, nebo princeznovskou korunkou. A dokonce jsme ke své radosti namalovaly pár českých vlajek.

l Začátkem října pojede zástupce MAS na jednání Valné hromady MAS České republiky. Na programu bude především role MAS v lokálním rozvoji. Jinými slovy, co víc můžou MASky v novém programovém období mimo dotací do obcí přinést. 

l Získávat dotace do území není vůbec jednoduché. Nestačí jen prvotní nadšení a chuť, potom nezlomná vůle, ale člověk se musí naučit bojovat s úředníky a byrokracií, nesmí ho zlomit neustálé změny vyhlášek, pravidel a vydávání stále nových metodik a dodatků. Za zaměstnance MAS Říčansko chceme věřit, že prostřednictvím vyjednávání Národní sítě MAS ČR budou další roky získávání dotací do našich obcí jednodušší.

l Na podzim vyhlašujeme nové kolo pro zájemce o značku Zápraží originální produkt®. Certifikační komise bude posuzovat a prodlužovat jak zájemce z řad výrobců, tak provozovatele ubytovacích služeb z regionu Říčanska a Dolnobřežanska. Splníte-li kritéria, můžete zažádat i vy, v případě zájmu pište na email: mas@ricansko.eu.

Za MAS Říčansko o.p.s. –  Pavlína Šantorová Filková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena