T. J. Sokol Říčany a Radošovice

29. 9. 2017

ŘÍČANSKÝ ATLETICKÝ DESETIBOJ, Atletické soustředění

ŘÍČANSKÝ ATLETICKÝ DESETIBOJ

 

 V sobotu 9. září 2017 proběhl na nově zrekonstruovaném sokolském hřišti jubilejní 20. ročník Říčanského atletického desetiboje.

 Nemálo odhodlaných sportovců si v sobotu přišlo vyzkoušet klasický atletický desetiboj sloučený do jednoho jediného dne. Letošní ročník vyhrál Michal Borek v rekordu závodu. Dosáhl celkového součtu 4860 bodů. Avšak ani ostatní neprohráli. Všichni závodníci podali obdivuhodné výkony, mnohdy překonali sami sebe a vytvořili si osobní rekordy.  Atleti si vyzkoušeli nový 240 m tartanový ovál, profi startovací bloky či zbrusu nové doskočiště pro skok vysoký a skok o tyči. Ta byla tradičně jednou z divácky nejzajímavějších disciplín. Celé klání probíhalo hladce pod taktovkou ředitele závodu na perfektně připraveném stadiónu. Panovala úžasná atmosféra, kdy si všichni závodníci v duchu fair play fandili navzájem, povzbuzováni diváky. Báječný den pokračoval i po závodu, kdy si u dobrého jídla a pití mohli účastníci zhodnotit nejen právě skončený ročník, ale i ročníky minulé díky promítání videí a fotek.

 Pokud se někomu zdá, že je zde použito až moc superlativů, neplete se. Tento závod je používá oprávněně a letošní jubilejní ročník na novém „sokoláku“ si je jednoznačně zaslouží. Doufáme, že i příští ročník bude minimálně stejně vydařený.  Tímto již nyní zveme všechny sportovní nadšence a diváky vyzkoušet a prožít naprosto unikátní závod, který se bude příští rok konat 8. 9. 2018.

Sportu zdar a atletice zvlášť!                                                    

   Veronika Sobotková

 

Atletické soustředění

Předposlední srpnový týden se na Sokoláku uskutečnilo pod vedením Pavlíny Machovcové a Venduly Höfinghoff atletické soustředění formou příměstského tábora. 26 dětí trénovalo tři dny ve čtyřech tréninkových blocích. Každý den si jeden z našich trenérů připravil speciální trénink – běhy Honza Havlíček, techniku sprintů Mirek Lacko, hody Eržika Gärtnerová, skok vysoký Pravoš Brada. Ve středu jsme vyrazili na celodenní výlet k Sázavě a v pátek dopoledne děti soutěžily v netradičních disciplínách. Soustředění jsme zakončili koupáním v Jurečku a zmrzlinou. Soudě podle ohlasů dětí a rodičů se akce vydařila. Uvidíme, jak se náročný trénink projeví na výsledcích v podzimní atletické sezóně.

 

atletický oddíl T. J. Sokol Říčany a Radošovice

Vendula Höfinghoff

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena