Taneční klub Fuego

1. 12. 2017

Trénink se vyplácí

Poslední měsíc byl ve znamení přestupů. 28. 10. si vyšší taneční třídu, tedy D LAT, vytančil druhým místem David Muk s Klárou Valíkovou. O víkendu 11. – 12. 11. vytančili Petr a Zdeňka Pánkovi v obrovském počtu párů poslední dvě potřebná eFka k postupu a nyní tak mohou bojovat ve třídě Sen I B STT. Gratulujeme. Každý postup do vyšší třídy je podmíněn ziskem 200 bodů (musíte porazit 200 párů) a ziskem 5 finálových umístění (zjednodušeně 5x vytančené medailové pozice). Není to tedy nic lehkého.

V E STT nás nyní reprezentuje Petr Tlustý a Jolana Kováčiková a za poslední měsíc se jim povedlo získat medaili ze všech soutěží, kde byli. 21. a 22. 10. to bylo stříbro a bronz z Prahy a 5. 11. se jim v Kladně podařilo soutěž vyhrát. Tom Vladarz a Šárka Sasková, nyní tanečníci třídy C LAT, mají již pěkně nakročeno ke třídě vyšší. 28. 10. na soutěži v Neratovicích vytančili zlato, první listopadový víkend vyrazili do Berouna a Kladna a domů přivezli bronz a znovu zlato. Na státní svátek 17. 11. se vydalo plno párů na svoji první soutěž. Podrobné výsledky jejich počínání napíšeme v příštím čísle, ale už teď můžeme prozradit, že přijeli ověnčeni medailemi.

A jako již tradičně na konec naši trenéři Jan Beránek a Pavla Beránková. Těm se podařilo probojovat do finále a vytančit stříbrnou příčku hned na dvou mezinárodních soutěžích. 29. 10. to bylo na soutěží v Hradci Králové a o dva týdny později 12. 11. na soutěži v Ústí nad Labem. Protlačili se tak až na 13. místo ve světovém žebříčku.

Všem párům děkujeme za vzornou reprezentaci!

Samozřejmě abychom dosahovali dobrých výsledků, musíme to vše pořádně natrénovat. K tomu nám mimo jiné pomáhají i trenéři z řad bývalých velmi úspěšných tanečníků, které si zveme na víkendová minisoustředění. Mezi nimi například Jan Kliment, finalista ME a semifinalista MS, který za námi dorazil za poslední měsíc rovnou dvakrát.

Podívat se na naše páry můžete 16. prosince, kdy jako již tradičně proběhne Vánoční akademie. Zatím nevíme přesný začátek, info bude určitě na klubových stránkách nebo facebooku. A kdo byste chtěl také začít s tancem, neváhejte, rádi uvidíme nové tváře. Nábor proběhne první týden v prosinci (info opět na facebooku nebo webu) nebo se přijďte podívat na jakýkoliv trénink.

Těšíme se na vás!

Vaše Fuego

David a Klára

Petr a Zdeňka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena