Taneční klub Fuego

30. 12. 2017

Úspěšně protančený rok

Rok se s rokem sešel a máme tu začátek roku 2018 a spolu s ním opět začala i plesová sezona. Do roku 2018 bychom Vám chtěli popřát hlavně zdraví a pevný taneční krok.

A protože je čas na rekapitulaci, máme už spočítané výsledky celého předchozího roku (bez jednoho soutěžního víkendu). Je nám milou povinností se pochlubit, že celkem 12 párů si zvládlo vytančit vyšší třídu. O dvou párech jsme se ještě nezmínili. O prvním prosincovém víkendu přivezl dvě zlaté medaile Tom Vladarz se Šárkou Saskovou a těmito vítězstvími tak stvrdili svůj postup do třídy B LAT. O týden později v Příbrami vyhrál soutěž C STT Petr Pokorný s Anežkou Kabátovou, a získali tak poslední nutné finále a nyní jsou držiteli třídy B STT.

A teď k výsledkům celkovým. Za rok 2017 se nám podařilo nasbírat celkem 177 medailí a 118 počítaných finálí. Společnými silami jsme porazili přes 5000 párů. To vše při počtu 446 soutěžních startů. Dvoum párům se podařila vybojovat účast na Mistrovství ČR a jeden pár se dokonce stal vicemistrem republiky. Řeč nemůže být o nikom jiném, než o našich trenérech Honzovi a Pavle Beránkových. Další vicemistryní republiky se stala Jana Vladarzová s půjčeným profi tanečníkem, v tomto případě s Honzou Beránkem. Jde o novou kategorii, kdy amatérské tanečnice mohou jezdit na soutěže se svým trenérem/profi tanečníkem a hodnotí se pouze výkon amatéra. Další novou kategorií, ve které se začíná soutěžit, je dívčí synchro dvojice. Vypisují se v kategoriích do 16 a do 21 let. Účastnili jsme se i zahraničních soutěží, převážně v Německu, ale vyjeli jsme i na Slovensko, do Itálie, Rakouska, Maďarska a hlavně na MS seniorů do Miami v USA.

V únoru jsme uspořádali jubilejní 40. ročník Říčanského poháru a ten 41. již klepe na dveře. Uskuteční se v termínu 17. a 18. února a těšit se opět můžete na všechny výkonnostní i věkové kategorie a na sobotní galavečer s plesem. Poprvé se v Říčanech uskuteční i nejvyšší národní třída (1. liga) v kategorii dospělých. Lístky budou k dostání na Tanečním studiu Sokolská. Pro více info pište na email info@fuego.cz.

Těšíme se na Vás!

Vaše Fuego

Tom a Šárka

Petr a Anežka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena