Taneční klub Fuego, Říčany

2. 2. 2018

Říčany žijí tancem

Taneční soutěže se po vánoční přestávce teprve rozbíhají. I tak už ale máme na kontě slušných šest medailí. Bronz až z italské Verony a body do světového ranklistu přivezl Jan Beránek s Pavlou Beránkovou, druhý nejlepší seniorský pár v ČR (a jedenáctý pár celosvětového žebříčku). O víkendu 13. a 14. ledna vyrazily naše páry na soutěže do Prahy. V sobotu jsme v kategorii D LAT zaznamenali rovnou hattrick, když všechny tři naše páry skončily na bedně. Nejlépe dopadl David Muk s Klárou Valíkovou, kteří brali zlato, Tomáš Rychta s Valentýnou Kaňákovou skončili stříbrní a Filip Süsmilich s Lucií Doležalovou byli bronzoví a stejně dopadli i v neděli. David s Klárou brali v neděli stříbro.

Již o víkendu 16. - 18. února proběhne 41. ročník Říčanského poháru v říčanské sportovní hale. Loni se soutěže během dvou dnů účastnilo 553 tanečních párů (tedy rekordní účast). Po loňských ohlasech počítáme s ještě větší účastí, a proto se soutěžit začne již úderem páteční sedmé hodiny večerní. Aby se páry i trochu pobavily a měly čas si odpočinout, pojali jsme tento večer trochu netradičně a ponese se v kubánském duchu. V přestávkách mezi tanečními koly vystoupí kubánská kapela Atarés. Doufáme, že se diváci nebudou ostýchat a také si zatančí (nesoutěžně).

Hlavní třešničkou na dortu však bude sobotní galavečer (ples), v rámci kterého proběhnou finálová kola seniorské taneční ligy. Začínat budeme v 19 hodin. K tanci i k poslechu bude znovu hrát kapela Ada & Denny v rozšířené sestavě. Parket bude opět obřích rozměrů 14 x 21 m, místa k tanci tedy bude více než dosti. Neváhejte a rezervujte si své lístky na pátek/sobotu na emailu info@fuego.cz či přímo na tanečním studiu Sokolská 6.

V neděli budou po celý den stejně jako v sobotu probíhat soutěže v postupových třídách, podařilo se nám však nově získat třídu A - nejvyšší národní (1. liga). I v neděli se tak bude určitě také na co dívat.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem sponzorům, bez kterých by nebylo možné takto velkou soutěž zorganizovat. Poděkování patří zejména městu Říčany a společnostem Penta Trading, ICZ, Instalace Praha, Hana Zákoucká, Kasia, Elektrocentrum Kadlec, Langfor, Keso Praha, Dreamteam, Esthé, E-dkp a Restaurace U Labutě Rancheras. Za grafické zpracování děkujeme společnosti sans&serif.

Na viděnou na Říčanském poháru!

Vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena