TJ Sokol Říčany a Radešovice

30. 12. 2017

Sokolové přejí sobě i Vám...., Pro medaile do Nymburka

Sokolové přejí sobě i Vám....

Výbor Tělocvičné jednoty Sokol Říčany a Radošovice hodnotil na sklonku roku 2017 činnost Sokola - odboru všestrannosti a sportovních oddílů. Zdaleka ne všichni, kteří v našich oddílech cvičí nebo sportují – natož pak veřejnost - vědí, kolik úsilí stojí řídit spolek o tisíci členech. Určitě nejsme jediná nezisková organizace, která má problémy: na jednu stranu máme nemovitý majetek, ale jeho opravy a údržba stojí nemalé prostředky. O nové sokolovně si opravdu bohužel můžeme zatím nechat jen zdát…A že by právě ona byla potřeba! Máme totiž několik oddílů cvičení rodičů s dětmi, předškoláků, mladšího žactva, dorostu, rekreační volejbal, dvě družstva florbalu, oddíl tance, čtyři oddíly cvičení žen a jeden cvičení mužů. Potřebovali bychom prostory i pro zimní tréninky několika velmi úspěšných závodních mládežnických družstev lehké atletiky, tří družstev závodního tenisu mládeže a dvou družstev tenisu dospělých. A to nemluvím o dvou družstvech aktivních tenisových seniorů – ti všichni by nepohrdli mít vlastní prostory bez placení nájmů v cizích halách. Ale dost stesků…Máme krásný víceúčelový areál – sokolské cvičiště - pro letní období, máme  „zrcadlový sál“ pro menší celky, pěkné tenisové dvorce. Máme pracovité a obětavé členy jak ve výboru jednoty,  tak v samotných oddílech. Za činnost funkcionářů i vedoucích oddílů, cvičitelek, trenérek a trenérů i spolupracujících rodičů dětí můžeme jen vřele poděkovat.  Práce ve spolku je pak i radostí. V roce 2018 nás čeká XVI. všesokolský slet, svátek veškerého sokolstva v naší zemi i v zahraničí. Už dnes vás na něj zveme!

Dovolte mi, abych všem, nejen členům naší jednoty, ale i všem ostatním sportovcům a dalším spolkům touto cestou popřál hodně zdraví, elánu, sportovních i osobních úspěchů. Poděkování a přání všeho dobrého přejí do roku 2018 sokolové také Městu Říčany a říčanským spoluobčanům za jejich zájem o náš spolek Sokol.

 

Robert Bělohlávek, starosta

 

Pro medaile do Nymburka

Již každoročně jezdí naši mladí atleti na soutěžní klání do tunelu v Nymburce. Disciplíny, které nejsou typicky atletické, ale spíše dovednostní, jsou jakýmsi testem pro zahájení halové sezony. Děti si tak mohou porovnat výsledky tréninkového úsilí na závodní dráze. Atletické zázemí, kterým nymburský oddíl disponuje, můžeme jen závidět. A proto si nelze nevšimnout úspěchů, které naši atleti sklidili:

První místo Kristýny Bradové, Veroniky Vrbové a Ondry Šátka, druhé místo Karolíny Lackové a Lucky Jonákové, třetí místo Honzy Boháče a páté místo (medailové) našeho nového člena Štěpána Kuse ve sprinterském trojboji a další stupně vítězů stejných závodníků v technických disciplínách, jsou jakýmsi zrcadlem naší atletiky.

Díky samozřejmě patří všem našim trenérům, kteří ve svém volném čase předávají dětem svoje nadšení  a ukazují správný směr a cestu, která třeba bude občas i trnitá, ale bývá pro úspěch dětí nutná. Chceme, aby děti sport bavil a byly rády, že jsou součástí říčanské atletiky. Na nich  a hlavně na jejich rodičích potom bude, jestli přetaví tréninkové úsilí do úspěchů na atletické dráze.

Gratulujeme všem účastníkům a zároveň medailistům v Nymburce!!!

Dále bychom chtěli pozvat všechny závodníky a příznivce atletiky na "Říčanskou laťku", která se bude konat 4.února 2018 v hale na Fialce. Podrobné informace budou zveřejněny na stránkách oddílu: www.atletika-ricany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena