TJ TOURIST Říčany po roce opět mistrem ČR 2013

28. 3. 2013

Také v letošní zimní sezoně jsem se zúčastnil Českého poháru v zimním triatlonu. Zimní triatlon 2013 se skládal z pěti závodů – Jablonec nad Nisou, Žďár nad Sázavou, Hlinsko, Praha-Chuchle, Vimperk a nakonec Karlova Studánka – Praděd.

Každý ze závodů je v nějakém smyslu zvláštní. Specifikou Jablonce jsou lyže, jejich start je na úrovni jablonecké přehrady a ihned po startu musí závodníci překonat velké převýšení na biatlonový stadion, tam absolvovat předepsaný počet náročných okruhů a do cíle sjet opět až k přehradě. Závod v Praze-Chuchli byl pouze duatlon: běh+lyže a odehrával se na uměle vytvořeném sněhovém okruhu na dostihovém závodišti. Běželi jsme dva okruhy na klusáckém oválu.

Jediný závod, kde byl problém s absolutním nedostatkem sněhu, byl v Hlinsku, a proto museli pořadatelé přistoupit na náhradní variantu, duatlon (běh–kolo–běh). Z toho důvodu se také muselo plánované mistrovství ČR přesunout na další závod do Vimperka. V Hlinsku jsme závodili na blátě a v lese. Ovšem závod získal punc mezinárodního závodu, protože se jej zúčastnili závodníci z Ruska, mimo jiné mistr Evropy. Další v pořadí Vimperk byl opět triatlon se vším všudy. Navíc se pro tento závod podařilo zařadit do Evropského poháru v zimním triatlonu a namísto Hlinska také mistrovství České republiky. Účastníky byli přední závodníci z Ruska, Norska, Rakouska, Slovenska a samozřejmě Česka. Závodili jsme v okruzích lyžařského areálu Vodník, v létě je to oblíbený kemp. Tratě zde byly hodně náročné i sněhovými podmínkami.

Svými výsledky jsem navázal na předchozí ročníky. Ve Vimperku jsem se stal mistrem ČR ve své věkové kategorii a k tomu připojil zajímavé umístění v rámci Evropského poháru. Za profesionály, specialisty, jsem v absolutním pořadí obsadil 21. místo. Současně s předchozími umístěními jsem již podesáté zvítězil v rámci Českého poháru v ZTT. Poslední závod na Pradědu se uskutečnil v prvním březnovém týdnu. Protože již v tuto dobu začíná běžecká sezona a pro zimu mám již „odpracováno“, soustředím se na nadcházející sezonu běžeckých závodů.

Činnosti lyžařského oddílu a celé TJ TOURIST Říčany je částečně financována Grantem MÚ Říčany.

 

Miloš Smrčka – lyžařský oddíl TJ TOURIST Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena