Tříkrálová sbírka

28. 12. 2018

 

Letošní Tříkrálová sbírka proběhne v pražské arcidiecézi od 1. do 14. ledna. V tomto období můžete potkat „Tři krále“ i v Říčanech. A protože nemáme tolik skupinek koledníků, aby obešly celé město, budeme mít i dvě kasičky na Městském úřadě v Říčanech, kam můžete svůj dar přinést. Jedna kasička bude v recepci a druhá v odd. ověřování podpisů a listin.

Vybrané peníze se z větší části vrátí do naší Farní charity a budou použity na akce pro seniory, na výpomoc potřebným rodinám ve spolupráci se sociálním odborem MěÚ Říčany, na podporu hospice v Čerčanech a Domova pro seniory kardinála Berana v Mukařově. Druhou část obdrží Arcidiecézní charita Praha na projekty: Materiální a potravinová pomoc nejchudším lidem v ČR, Poradna Magdala - pomoc obětem násilí, Vybudování centra sociálních služeb Farní Charity Vlašim a pro humanitární záměry - Ozdravný pobyt běloruských dětí v Praze, podpora nemocnice v Ugandě

Závěrem chci popřát všem čtenářům šťastný a požehnaný nový rok 2019 a současně chci poděkovat za pomoc a spolupráci všem, kteří nám v loňském roce pomáhali: především farníkům, ale i firmám a školám, které nám vycházejí vstříc, zvláště fi Ekoflór, Pekařství Frydrych, MŠ Srdíčko, ZUŠ a MěÚ v Říčanech.

Marie Junková, farní charita Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena