TS Dance EB s Girls style jsou vícemistři ČR v cloggingu!

3. 6. 2013

V sobotu 27. dubna naše holčičky, které připravuje úžasná Bára Gabrišová – desetinásobná mistryně ČR v cloggingu (americký step) – odjely do Tábora na soutěž v rámci 23. CSDCTS (celostátní setkání dětských country tanečních skupin). Věděly, že se táborské soutěže účastní také loňští mistři ČR, a proto bylo pro nás velké překvapení, když při vyhlašování zaznělo jméno „TS Dance EB Říčany“. Holky získaly svoji první medaili a rovnou zlatou!

Protože je clogging opravdu moc baví, nelenily, během týdne se několikrát sešly, nesčetněkrát své vystoupení Girls style zopakovaly a pilovaly. A nastal den D – 5. květen 2013. Hned ráno byla prostorová zkouška a samozřejmě se už dopředu vědělo, že přijely „ty z Říčan“, co tak překvapily v Táboře. A holky nezklamaly, opět si to „rozdaly“ s loňskými mistry a nejen s nimi. Všem předvedly, co společně natrénovaly.

Pak už jsme jen čekali do závěrečného vyhlášení výsledků, jak to vlastně dopadlo. Vítěz a mistr ČR byl ze známek odborné poroty jasný ihned po dotančení, pořadí na dalších místech však bylo díky podobným známkám nejisté. Nastaly nekonečné vteřiny nervózního čekání. A pak přišla ta úžasná zpráva, že říčanské holky opět porazily loňské mistry a staly se při své první účasti vícemistryněmi ČR v cloggingu kategorie B4M – skupiny mladší!

Překvapení pro všechny, protože nováčci prý na mistrovství nikdy žádné umístění nezískali a navíc holky byly jedny z nejmladších. Jsme na ně moc pyšní a moc děkujeme paní Editě Broukalové, Barče Gabrišové a její mamince za přípravu a už se moc těšíme na další tréninky a soutěže. TS DANCE EB se ale nespecializuje jen na jogging, ale třeba i na hip-hop. A také v tomto stylu letos děti soutěží. V sobotu 11. května jel téměř celý tým hip-hopu do Heřmanova Městce na soutěž Poupata 2013. A jak to všechno dopadlo? Opět jsme byli napjati až do konce, ale náš Baby hip-hop je nejlepší a vyhrál zlatou medaili. Moc děkujeme Terce Löblové za její čas a přípravu našich dětí.

 

Za rodiče

p. Pokorná

 

Kačka, Sofča, Apča a Evka – vícemistr ČR skupiny clogging –Trutnov

 

Barbora Gabrišová – 10násobná mistrně ČR v cloggingu – step

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena