TŠ Twist Říčany

2. 3. 2018

Jaro zdraví tanec dravý!

Taneční i akrobatický rokenrol, to je ten správný tanec, který nás tak moc baví. Svěží rytmus, nádherné kostýmy a nápadité choreografie. Ale také trocha gymnastiky, posilování, běhání a hlavně soustředění se a vnímání celku. Nebo tanečního partnera, to podle toho, jestli se jedná o párový tanec, nebo dívčí choreografii.  A že nás už je dost, o tom svědčí i množství skupin, které máme.

Dnes jsme se zaměřili v článku na úspěšnou trenérku Karolínu Benešovou, která trénuje formaci Minnies. Sama je mistryní světa v rokenrolu a momentálně studuje na lékařské fakultě. Její formace v dětské kategorii dva roky neprohrála na žádné soutěži.  V čem spočívá tento dlouhodobý úspěch? "Myslím, že mám v Minnies velmi šikovné holky, které opravdu chtějí být úspěšné.  A také jsem asi dost pedant, tedy neodpustím žádné chyby na tréninku. Možná k tomu přispěly i podařené choreografie, nevím. "

Od ledna dívky postoupily do juniorské kategorie, ve které se koná i mistrovství světa, Evropy. Jaké je zacílení?  "Musíme mít složitější a delší sestavy než v dětské kategorii a máme vysoké cíle. Chtěli bychom se nominovat za ČR na MS i ME. Ale nejprve musíme získat nominaci a to bude pro nás - nováčky- v této věkové kategorii těžké. Ale už na tom pilně pracujeme. Tréninky máme minimálně 3x týdně, fyzická náročnost tance je obrovská."  Zvládnete to všechno do jarních nominačních soutěží? " V lednu i únoru jsme trénovali i o víkendech na minisoustředěních. A březen není v tomto vyjímkou. Jak jsem už uvedla, záleží na holkách, zatím to vypadá dobře. Pokud nepolevíme, snad to bude dobré i v této náročné kategorii."

Tak nechť se daří i v juniorské kategorii a díky za rozhovor.

Chtěli bychom také poděkovat městu Říčany za finanční dotaci mezinárodních soutěží: "Jarní cena TŠ Twist Říčany" a "Pohár starosty města Říčany". Jarní cena se koná už za měsíc, 28. dubna v říčanské městské sportovní hale.

Tak užívejte všichni jara a pokud chcete být také tak úspěšní, neváhejte a zajděte na trénink do TŠ Twist Říčany. Do přípravky od  čtyř roků nabíráme stále, děti starší sedmi let po domluvě.

www.tstwist.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena