TŠ Twist Říčany

28. 9. 2018

ROKENROL NÁS BAVÍ – TWIST JE TEN PRAVÝ

TŠ Twist Říčany má ve městě více než patnáctiletou tradici. Založili ho Zuzana Boháčková a Jiří Boháček – bývalí reprezentanti ČR v latinsko-amerických tancích a v rokenrolu; společně reprezentovali ČR v boogie -woogie.  Jirka se Zuzkou stále prokazují, že jsou úspěšní, zejména jako trenéři. A ne jen jednu sezonu. Vždyť se jejich choreografie ve finále MS pohybují více jak deset let. Dnes má Twist celkem deset vyškolených trenérů (vesměs mistry světa) a na 200 členů ve dvanácti různých skupinách. Různých věkově i výkonnostně. Zabývá se rokenrolem, ale i boogie -woogie.

K největším úspěchům patří 3x titul MISTR SVĚTA, mnohonásobný titul MISTR ČR.

Ke stabilitě a fungování přispívá i podpora od města, MŠMT a také Českého svazu akrobatického rokenrolu. Členové mají v TŠ Twist Říčany zajištěný servis v podobě společné dopravy na soutěže, letního soustředění, kompletaci soutěžních kostýmů, týmová trička, teplákovky, tašky a další.

Akrobatický rokenrol je tanečně - gymnastický sport. Například už i přípravka pro děti od čtyř let - kromě tanečních dovedností - rozvíjí i základy gymnastiky. I letos vede přípravku (dokonce trojnásobná) mistryně světa, nyní paní učitelka na ZŠ, Kristýna Kohoutová.  Přípravka se konává vždy v pondělí od 16.00 hodin v ZŠ U Říčanského lesa. Stále nabíráme kluky a holky už od čtyř let.

Pohár starosty města Říčany

18. ročník velkolepé podívané, mezinárodní soutěž v akrobatickém rokenrolu, se koná v sobotu 13. 10. v městské hale. V minulých letech u nás tančily reprezentace Polska, Německa, Slovenska, Maďarska, Ruska a Rakouska. I letos máme předběžné přihlášky z mnoha zemí. Na soutěži, konané tradičně pod záštitou starosty města a Českého svazu akrobatického rokenrolu, se podílí finanční podporou i město Říčany.

Diváci uvidí např. mistry a vicemistry ČR v dívčích formacích – domácí formace Madonna a Minnies. Letošní neporaženou twistovou formaci dětí – Stars, nebo třeba vicemistry ČR v párech, juniorskou párovou formaci Twister. Zářit budou reprezentanti ČR v žákovských párech, účastníci ME (Filip Borl s Rozálií Kvapilovou) a MS (Vojtěch Šimek s Annou Bláhovou). Ale domácích soutěžních tanečníků bude mnohem více.  Kdo chce najít nejlepší místa v hale, měl by přijít hned na začátek, ve 12.00 hodin, komu stačí jen vyhlášení vítězů, může soutěž navštívit kolem 21.00 hodiny.

Twist Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena