TŠ Twist Říčany

27. 9. 2019

Mezinárodní pohár starosty města

…v akrobatickém rokenrolu nabyl dospělosti! Twist Říčany letos pořádá už 19. ročník a to opět s bohatou mezinárodní účastí. Koná se 19.10.2019 ve Sportovní hale Říčany. Účast předběžně přislíbili zástupci nejen z ČR, ale i z okolních zemí: Slovenska, Polska, Německa a Rakouska. Nás těší, že jsme si vydobyli takové jméno, že se k nám reprezentace okolních zemí rády vracejí. Akce se koná podle předběžných rozpisů od cca 11.00 hodin dopoledne do 21.00 hodin večer.  První ročník se konal před 18 lety a byl jen s českými tanečníky.

Nové skupiny, noví tanečníci...

…zahájili spolu s těmi stávajícími sezonu hned od září. TŠ Twist Říčany má opět nové skupiny, například mladinké Šmoulinky, které se učí základům rokenrolu jednou týdně. Různých věkových a výkonnostních skupin máme ale více než deset! 4x dětské formace, 3x juniorské formace, 3x malé formy, taneční a akrobatické páry.

Dvě nominace na mistrovství světa…

 …si naše TŠ Twist Říčany vybojovala za ČR. Formace Madonna s choreografií od Zuzana Boháčkové bude obhajovat bronzové medaile z posledního MS konaného v Grazu. Formace Xena s choreografií od Karolíny Benešové je mladší a bude bojovat spíše o semifinále světového šampionátu. Nicméně obě skupiny z Twist Říčany (cca 28 dívek) budou pod vlajkou České republiky tančit ze všech sil. Letos se koná mistrovství 5.10. v Praze, tak očekáváme v hale Královka mohutnou podporu.

Nové naděje stále přijímáme…

…avšak jen po telefonické či mailové domluvě. Máte-li doma nezbedné dítko mezi 5 – 17 lety, jedno zda dívku či chlapce, ozvěte se vedoucímu TŠ twist Říčany Jiřímu Boháčkovi na telefon: 777 232118, nebo e-mail: ts.twist@post.cz. Rokenrol nás baví, TWIST je ten pravý!              

Jiří Boháček

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena