TŠ Twist Říčany představuje trenérku Lucku Mášovou

10. 3. 2014

Dnes přinášíme rozhovor s  Lucií Mášovou. Vede ve Twistu několik let nejmenší  páry, ale i přípravku, která je nově i se základy akrobacie. V současnosti studuje na vysoké škole ekonomiku .

Lucko, jak jsi se dostala k rokenrolu?

 Někdy ve druhé třídě ZŠ jsme s kamarádkami z gymnastiky vyzkoušely rokenrol. Bylo to něco nového ve vynikajícím kolektivu nově vzniklé TŠ Twist Říčany a velmi mne to bavilo – a baví dodnes. Gymnastika mi dala skvělý pohybový základ, ale mě to táhlo čím dál víc k tanci, a tak jsem se později rozhodla definitivně jen pro rokenrol. A nelituji, Twist je druhá rodina!

 

Víme, tančila jsi ve finále mistrovství světa i Evropy, máš vzpomínky z Ruska, Německa, Švýcarska, Francie  a mnoha dalších zemí, kdy jsi vlastně začala sama trénovat?

Už je to dávno, nejdříve jako pomocná trenérka, spolu s Jirkou a Zuzkou Boháčkovými, po ukončení kurzu pro trenéry ČSAR (ČSTV), jsem dostala důvěru a začala naplno trénovat sama. A musím říci, že mne to baví, jak se z malých dětí stávají tanečníci, osobnosti.

Vedla jsi úspěšně svoji skupinu párové formace „Malý chlap“ na mistrovství světa. Ale jaké novinky v tréninku letos chystáš?

Malý chlap byla obrovská zodpovědnost a zkušenost. A novinky? Asi největší změnou je letos gymnastická průprava, jakési základy gymnastiky. Začali jsme hned v přípravce pro nejmenší. To je letošní novinka a rádi bychom s gymnastikou pokračovali i nadále.

Sama jsi donedávna tančila s Michalem Tenkrátem  páry , nyní reprezentuješ naši zemi v mistrovské dívčí formaci Tequilas. Kolik máš vlastně medailí, pohárů?

Celkem mám doma na policích 8 pohárů z párových soutěží a 39 medailí z formací. A i když se na to doma práší, je to pro mě hodně důležité, každý pohár i medaile představuje vzpomínku a odměnu za tvrdou práci.

 

Tak ať se ti daří i nadále. Díky za rozhovor.

 

TŠ Twist Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena