TTC Říčany v rámci TJ Tourist

1. 7. 2016

Stolní tenisté ve Whitstablu

Říčanští stolní tenisté přijali pozvání z partnerského města Whitstablu k přátelskému zápasu. Na konci května jsme rádi vyrazili do Anglie nejen za stolním tenisem. Dočkali jsme se velmi milého přijetí od zástupců twinningových aktivit ve Whitstablu, včetně prohlídky města a přístavu.

Na zahradním posezení jsme potkali jediného žijícího Čecha v tomto pěkném městě, a to pana Jana Buneše, který emigroval již v roce 1948 ve svých 20 letech kvůli politickému pronásledování. I přes pokročilý věk má stále perfektní češtinu a vždy se rád setkává s krajany.

Samotný zápas ve stolním tenise se odehrával ve velmi dobré atmosféře. Celkem nastoupila 4 dvoučlenná družstva na každé straně. K vidění byly zajímavé souboje, v nichž většinou naši hráči dominovali. A tak se celkové skóre na počítadle zastavilo až na stavu 18:4 v náš prospěch. Po zápase následovalo tradiční místní občerstvení „fish and chips“ a my jsme poděkovali místním za zorganizování zápasu.

Během zájezdu jsme poznali nejen Whitstable, ale i historické město Canterbury, staré vesničky Chilham a Lenham. Zkrátka hrabství Kent má své kouzlo.

Děkujeme městu Říčany za podporu partnerských aktivit. Je samozřejmostí, že jsme pozvali naše hostitele na příští rok k nám do Říčan. Navíc máme v jednání zápas v dánském Albertsundu.

Vratislav Valenta

TTC Říčany v rámci TJ Tourist

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena